View Single Post
Vechi 17.11.2006, 11:29:04
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar
Citat:
În prealabil postat de CM
Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de CM
De ce sunt oamenii atat de diferiti?

Care ar fi raspunsul dat de credinta ortodoxa, atata timp cat am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu?
daca vrei sa stii raspunsul dpdv ortodox, l-a dat phradmon pe topicul "cuvinte din pateric". ca sa nu citez din memorie, ca nu am patericul la indemana, am facut un copy-paste pe topicul respectiv :

" Avva Antonie, - fiti atenti la exprimare - cautand la adancul judecatilor lui Dumnezeu, a cerut zicand: Doamne, cum se face ca unii mor de tineri, iar altii prea imbatranesc? Si pentru ce unii sunt saraci, iar altii bogati? Si cum cei nedrepti sunt bogati, iar cei drepti saraci? Si a venit lui un glas zicand: Antonie, ia aminte de tine, ca acestea sunt judecati ale lui Dumnezeu si nu-ti este tie de folos a le sti!" .
Multumesc Mirelat pentru raspuns.
Totusi, asta era valabil acum .... x ani, dar omenirea evolueaza. Poate ca acum ne-ar fi de folos ca sa stim.
Si de ce nu, ca sa intelegem. Nu este posibil sa trecem prin viata fara nici o intrebare. Altfel nu ne-ar fi fost dat creierul ca organ atat de complex. Asa am fost creati. Si poate ca trebuie sa folosim tot ceea ce ne-a fost pus la dispozitie ca sa avem o viata imbelsugata. Sa nu uitam flora si fauna create de Dumnezeu, de ce ar fi necesar sa fie atatea varietati de specii?
CM, ai pomenit de flori si-apoi ceva de renasterea din fiecare an a naturii. Sa inteleg ca te referi la paginile din Biblie in care se vorbeste despre reincarnarea omului, lucru de care noi crestin-ortodocsii nu trebuie sa stim? Ei, uite ca stim, am aflat! De fapt, ce-ar mai trebui sa stim? Si de acest lucru ne este interzis? Vad ca stii mult mai multe de aceea te rog sa dezvolti.

Pentru ca doar pentru tine am intrat, cu toate ca partenerele cu care esti acum angajata in dialog mi-au interzis accesul, inca nu stiu in ce calitate. Mai astept raspuns la intrebarile puse...
Silverstar,
Reincarnarea este un subiect tabu pentru crestinism.
De ce? Nu stiu? Am vrut la un moment dat sa fac facultatea de teologie si sigur as fi aflat. Sunt foarte multe carti scrise de preoti care nu ne sunt accesibile noua, muritorilor de rand.
Ce s-a intamplat la Niceea, numai Dumnezeu stie.
S-a considerat ca este mai bine sa se scoata din Biblie unele pasaje care nu conveneau politicii Bisericii. Pentru ca despre politica era vorba si despre manipularea oamenilor.
Referitor la reincarnare, exista mai multe optiuni, daca stau si ma gandesc bine.
Ca sufletul este nemuritor, asta toata lumea este de acord.
Ce face sufletul dupa ce moare trupul?
Sa zicem, varinta optima, se duce in Rai, si ce face acolo? Sta de pomana? Nu are sens.
Si nu se poate evolua doar cu o singura experienta de viata. Poti sa te nasti si sa mori imediat. Care ar mai fi rostul nasterii?
Exista si exemple care, ne dovedesc ca ceea ce stim despre moarte si trup este inselator. Chiar Biblia povesteste ca oamenii traiau, in acelasi trup si 1000 de ani.
Cum era posibil atunci si nu mai este acum?
Exista oameni, din care si Iisus, proorocul Ilie care au "plecat" in acelasi trup in ceruri.
Cum este posibil si acest lucru?
Inseamna ca trupul ar putea si el sa preia calitatile sufletului si sa traiesti in acelasi trup mii de ani.
Ce este moartea? Dpdv trupesc, celular.
Studiile medicale au aratat ca este un fenomen social !!!!
Ni se induce din primele momente ale vietii ca vom muri si asa trebuie sa fie.
Ne conditionam in acest sens si secretam anumiti hormoni denumiti hormoni de imbatranire.
Sunt anumite glande in trupul uman de care nu prea stie nimeni ce fac. Aparent nesemnificative dar, nu este posibil sa fi fost puse acolo degeaba. Ma refer la glanda pineala si pituitara.
Este foarte greu sa te desprinzi de mediul in care traiesti si sa dovedesti contrariul, adica sa nu-ti conditionezi trupul sa moara. De ce?
Din cauza celorlalti oameni de bine, care nu vor vrea ca tu sa reusesti ceea ce ei nu pot. Si rautatea oamenilor este incumensurabila, fie intitulati crestini sau nu. Sunt gata sa te condamne pentru o idee, dar cu atat mai mult pentru un mod de a trai.

Reply With Quote