Am fost in Germania si duminica am fost la o biserica protestanta sa vad cum e. Fiecare se impartasea daca vroia mai ales ca a cotizat la "cutia milei" cu care se plimba cineva printre randuri. La orga se cantau diverse cantari, un proiector afisa pe peretele alb diverse poze cu flori, peisaje si uneori se canta sau se recitau versuri inchinate Domnului. Totul era ca un spectacol dupa care oamenii se intalneau in curtea bisericii si se bucurau de revedere. Senin, linistit, in pace.
Mie mi-a placut atmosfera cu toate ca nu am simtit nici o legatura cu Hristos. A fost cam ca dupa o piesa de teatru cuminte, negalagioasa unde se vedea imbracat decent nu neaparat la moda.
Cu protestantii nu avem cum sa discutam dogme si teologie dar cu catolicii am mai avea ceva puncte comune. Cel mai interesant este ca la ei nu este chemat Sf Duh sa se coboare peste paine si vin, la Euharistie, pentru a se face transformarea in Trupul si Sangele Domnului si deci asta ma face sa cred ca nu exista impartasanie la catolici in realitate ci doar se crede ca se intampla asta.
Oamenii pot fi buni si fara Dumnezeu cel Adevarat dar nimeni nu ne asigura pana cand.
|