Citat:
În prealabil postat de Iustin32
De de treceti cu vederea puterea ce le-a fost data de Mantuitorul Apostolilor:
21. Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi.
22. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt;
23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute. (Ioan 20,21-23)
|
Este adevarat ca sunt oameni unsi sa ierte si sa dezlege. Dar trebuie sa faca toate acestea dupa voia lui Dumnezeu, nu Dumnezeu sa faca dupa voia lor.
"Îti voi da cheile Împãrãtiei cerurilor, si orice vei lega pe pãmînt, va fi legat în ceruri, si orice vei dezlega pe pãmînt, va fi dezlegat în ceruri."(Matei 16:19). Sunt cuvintele pe care le-a spus Domnul Iisus Hristos, apostolului Petru. Multi se considera descendenti ai apostolilor si isi permit sa "lege si sa dezlege" dupa bunul plac (al lor sau al sinoadelor). Apostolul Petru nu a facut asa. El a stiut ca este liber sa lege si sa dezlege numai dupa voia Domnului, pe care o cunostea bine.
O intrebare: sunteti de acord cu oficierea (legarea) casatoriei intre doua persoane care au mai fost casatorite? "Eu însã vã spun cã oricine îsi lasã nevasta, afarã de pricinã de curvie, si ia pe alta de nevastã, preacurveste; si cine ia de nevastã pe cea lãsatã de bãrbat, preacurveste."(Matei 19:9). Cuvintele Domnului Iisus Hristos! Cum ne permitem sa le calcam cu atata usurinta? A ajuns cumva Mantuitorul "subordonatul" celor ce se cred unsi?