Subiect: Tara mea
View Single Post
Vechi 08.08.2008, 13:26:01
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
Ory ,eu nu neg faptul ca japonezii sunt un popor mai putin agresiv decat multe alte popoare.
Hahahaha, anita, ai facut istorie la scoala?? :D Citeste putin despre ce au facut japonezii in Asia in cel de-al doilea razboi mondial. Pot fi FOARTE agresivi.

Din cate am inteles si din cate am citit, intr-adevar, sunt baieti adolescenti japonezi care se sinucid. Dar asta din cauza ca societatea japoneza este deosebit de competitiva si axata pe succes profesional, Adica daca nu reusesti in viata, nu esti un elev/student bun, nu castigi un salariu bun, esti o rusine pentru parintii tai, un nimic mai bine zis. Eu am intalnit studenti asiatici, si intr-adevar sunt deosebit de municitori. Nu deosebit, ci nemaipomenit de muncitori. Asta fiindca de mici li se impune ideea ca fara munca serioasa nu faci absolut nimic si devii o rusine pentru familia si pentru societatea ta.

Si apoi mai este si traditionalismul japonezilor mai in varsta care considera ca bolile mintale precum depresia si apelarea la medicul psihiatru sau psiholog sunt o rusine si prefera sa ignore problemele de sanatate ale copiilor lor decat sa se duc la un astfel de doctor. Ceea ce se intampla si la noi din pacate.

A fost parca un articol despre japonezi in The Economist mai demult, daca citeste cineva.
Reply With Quote