View Single Post
Vechi 18.11.2006, 10:52:00
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinel78
referitor la reincarnare in Biblie scrie ca inainte de nasterea lui Isus va veni Sf. Ilie. Apostolii L au intrebat unde este Ilie.nu mai stiu exact exprimarea dar Isus le a zis ca Ilie a venit deja, iar Apostolii au inteles ca se referea la Ioan Botezatorul. nu suna a reincarnare????
Suna dar nu este. :)
Sunt unii sfinti ( acest cuvant e si pentru tine si pentru silvestar ) printre care Sf. Ioan Damaschin si nu mai stiu care citeaza un verset din Sf. Scriptura: "Dumnezeu cu cei vicleni e viclean" si chestii de genul asta ( vezi cartea par. Cleopa : Calauza in credinta ortodoxa ). Prin astea Sf. Parinte arata ca Dumnezeu se descopera omului dupa cum ii inima sa. Sa-ti dau un exemplu: in Geneza dupa caderea lui Adam, Dumnezeu spune ca Adam a ajuns si el sa cunoasca binele si raul. Prin aceste cuvinte se arata ironic gandirea lui Adam. Sunt multe astfel de versete care se spun pe un ton diferit.

Silverstar si eu gandeam cum spui tu despre Biblie pana cand am inceput sa citesc talmacirile unor Sf. Parinti a Sf. Scripturi. Uite ti-as sugera sa citesti Filocalia vol. 3 ( sau 2 nu-s sigur ) in care sunt prezentate doar versete talmacite de Sf. Maxim Marturisitorul. Sau te-as invita sa citesti primul volum din Dogmatica a Sf. Ioan Damaschin in care explica despre unele versete din Biblie cum ar fi: "Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut ca sa Te indreptatesti in cuvintele Tala si sa biruiesti cand vei judeca Tu" ( Psalmul 50 ). La prima vedere suna cam smintitor. De aceea nu mai interpretez Sf. Scriptura dupa capul meu ci atunci cand gasesc unele citate ciudate imi intreb duhovnicul zicandu-i si despre interpretarea pe care o dau eu.

Doamne ajuta!:D
Reply With Quote