Citat:
În prealabil postat de veilur
Cristiane, nu uita ca aici e pe forum. Ce ai vrea sa fac? Mi-am exprimat si eu niste neclaritati si am mai intrebat-o ceva pe Sofia la urma, si intradevar am zis la sfarsit ca multi nu au inteles cum trebuie sa tina cu adevarat un post. Un calugar mi-a spus ca postul se tine cu fructe si legume, dar cel mai important este sa ne ridicam de la masa cu un pic inainte de a ne satura.
|
stii zicala ;
cine nu tine postul dat de preot o sa-l tina pe cel dat de doctor!:D;)Parintele PORFIRIE ,canonizat de greci ii spunea unui ucenic care a plecat mi se pare ca in ANGLIA sa SE INTILNEASCA IN RUGACIUNE LA O ANUMITA ORA DIN NOAPTE ,adic SA SE ROAGE AMINDOI LA O ANUMITA ORA.rESPECTIVUL A MOTIVAT CA ARE SERVICIU ,ERA PROF.UNIVERSITAR ,CRED ,si ar fi obosot .El nu isi punea problema ca un astfel de mic efort ,l-ar fi vitalizat in cursul zilei urmatoare prin rugaciunile sfintului porfirie ,dar si prin rugaciunile tinute noaptea .!Asa ca s-a multumit cu dormitul si oboseala trupeasca inerenta a zilelor ,cind putea sa fie mai vioi ,prin actiunea DUHULUI SFINT ASUPRA SA!Cum iti explici ca par. IuSTIN PIRVU ,care nu prea are timp de dormit ,fiind mereu cautat si participind si la slujbe ,ca doar e monah,la a SA virsta inaintata ar rezista alfel!decit prin aceasta actiune a Duhului Sfint .Sigur ca inceputul e cel mai greu ,iar noi nefiind monahi si avind serviviu ,sa respectam cele 8 ore de somn ,cum spune si par .A.BOCA -OXIGEN ,GLICOGEN,SOMN,RUGACIUNE.:)