Duminica a VIII-a dupa Rusalii
Apostolul zilei: I Corinteni 1, 10-17
10. Vă îndemn, fratilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toti să vorbiti la fel si să nu fie dezbinări între voi; ci să fiti cu totul uniti în acelasi cuget si în aceeasi întelegere.
11. Căci, fratii mei, despre voi, prin cei din casa lui Hloe mi-a venit stire că la voi sunt certuri;
12. Si spun aceasta, că fiecare dintre voi zice: Eu sunt al lui Pavel, iar eu sunt al lui Apollo, iar eu sunt al lui Chefa, iar eu sunt al lui Hristos!
13. Oare s-a împărtit Hristos? Nu cumva s-a răstignit Pavel pentru voi? Sau fost-ati botezati în numele lui Pavel?
14. Multumesc lui Dumnezeu că pe nici unul din voi n-am botezat, decât pe Crispus si pe Gaius,
15. Ca să nu zică cineva că ati fost botezati în numele meu.
16. Am botezat si casa lui Stefana; afară de acestia nu stiu să mai fi botezat pe altcineva.
17. Căci Hristos nu m-a trimis ca să botez, ci să binevestesc, dar nu cu întelepciunea cuvântului, ca să nu rămână zadarnică crucea lui Hristos.
Evanghelia zilei : Inmultirea painilor
14. Si iesind, a văzut multime mare si I S-a făcut milă de ei si a vindecat pe bolnavii lor.
15. Iar când s-a făcut seară, ucenicii au venit la El si I-au zis: locul este pustiu si vremea iată a trecut; deci, dă drumul multimilor ca să se ducă în sate, să-si cumpere mâncare.
16. Iisus însă le-a răspuns: N-au trebuintă să se ducă; dati-le voi să mănânce.
17. Iar ei I-au zis: Nu avem aici decât cinci pâini si doi pesti.
18. Si El a zis: Aduceti-Mi-le aici.
19. Si poruncind să se aseze multimile pe iarbă si luând cele cinci pâini si cei doi pesti si privind la cer, a binecuvântat si, frângând, a dat ucenicilor pâinile, iar ucenicii multimilor.
20. Si au mâncat toti si s-au săturat si au strâns rămăsitele de fărâmituri, douăsprezece cosuri pline.
21. Iar cei ce mâncaseră erau ca la cinci mii de bărbati, afară de femei si de copii.
22. Si îndată Iisus a silit pe ucenici să intre în corabie si să treacă înaintea Lui, pe tărmul celălalt, până ce El va da drumul multimilor. (Matei 14, 14-22)
|