Pentru Saurian: "Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut ca sa Te indreptatesti in cuvintele Tala si sa biruiesti cand vei judeca Tu". Spui ca este un verset din Psalmul 50. In cartea din care l-am invatat eu, suna asa: "Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut incat drept esti in hotararile Tale si-n judecatile Tale cu totul curat..." Nu stiu daca are vreo importanta...
Dorinel78, si tu esti de acord cu acest lucru "crede si nu cerceta"? Oare de ce suntem indemnati sa credem orbeste? Eu cred ca in spatele acstui indemn se ascunde altul care indeamna la a cerceta.
Cat priveste planurile lui Dumnezeu, ca stie El ce face, ce sa spun? Oare din miliardele de copii de pe glob, saraci, flamanzi, parasiti, bolnavi, Dumnezeu l-a preferat pe al meu pentru ca - sa cred? - il iubea mai mult decat il iubeam eu? Nu-mi pun atat intrebari existentiale, cat nu contenesc a intreba sau a-L inteba de ce m-a pedepsit luand-mi copilul? Ai dreptate, nimeni nu-i perfect, dar nu stiu dupa ce criterii alege Dumnezeu ca sa-ti dea asa o lovitura pentru ca toata viata sufletul sa-ti fie o rana vie si sa ajungi sa urasti si sa-ti blestemi momentul venirii pe lume... De ce?
|