Subiect: casatorie
View Single Post
Vechi 18.11.2006, 21:02:45
julia julia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de viorel6
Citat:
În prealabil postat de julia
Scuze, dupa aceea am citit mesajele din forum.Preotii catolici m-au tratat cu mult respect si au vb. f. frumos despre biserica ortodoxa pe care o considera parte din biserica catolica,insa pana sa ma casatoresc m-au pus sa jur ca urmasii mei vor fi botezati catolici,m-am simtit ca o persoana care-si vinde pruncii.Intrebarea ar fi ,daca o sa avem copii o sa trebuiasca sa-i botez dupa religia catolica tinand cont ca am jurat?Mentionez ca sotul meu este o persoana exceptionala insa botezat catolic.(s-a botezat la 33 ani!!)
Draga Julia,
Chiar daca ai facut o asemenea promisiune unui preot catolic, poti sa nu o tii. Si am sa-ti spun si de ce. Catolici sunt cazuti de la Biserica lui Hristos pentru ca PAPA se considera CAPUL BISERICII UNIVERSALE.Mai gresitdecat aceasta afirmatie nu exista altceva. CAPUL BISERCIIeste MANTUITORUL HRISTOS. Daca ai facut pasul si ai trecut la catolici ai facut cea mai mare greseala din viata ta. Preotii catolici ti-au vorbit frumos pentru ca si diavolul te trateaza frumos la inceputdar mai apoi iti arata fata sa hidoasa si cea adevarata. Mie ca unul ce am fost botezat ortodox si asa voi ramane pana la moarte imi pare rau de greseala pe care ai comis-o. Sper ca Dumnezeu sa te intoarca inapoi, dat fiind si faptul ca in Sf. Canoane ale Bisercii Universale (cea inainte de 1054) sta scris clar ca un ortodox nu se poate casatorii cu un eretic decat daca acesta se va boteza ortodox. Ortodoxianu face parte din biserca catolica, pentru ca nu poate face parte dintr-o erezie. Daca am folosit cuvinte grele imi cer iertare. Mai multe poti gasi si pe [link=http://www.sfaturiortodoxe.ro]. Domne ajuta!i
N-am trecut la catolici ,insa sunt casatorita cu unul.Abia acum vad diferentele existente si polemicile ce rezulta in urma unei astfel de uniri.Ne iubim ,ce as putea sa mai fac acum?
Reply With Quote