Silencer... ai obosit sa osandeshti lumea? e firesc, n-ai ce osandi de ea ca se osandeshte singura,
pentru asta vrei sa-tzi pui capat zilelor? si ceri mereu sa te scoata Hristos din ea? nu este bine sa vrei sa pleci, sa fugi de rabdare, dar e bine sa te rogi ca Hristos sa te scape cat mai repede de ea... dar sa te duca in RAI...
e dureros sa nu ai unde sa traieshti din pricina uraciunilor din ea, shi asha este cum spui, aproape ca nu mai exista locshor fara spurcaciuni shi ademeniri...
dar nu uita ca rasplata e mai mare in gLume decat in pustiu, dar decat sa patimeshti osandind shi privind la spurcaciuni, decat sa ajungi in foc, in pacate, mai bine cauta sa te linishteshti intr-un loc mai retras...
dar timpul pe care-l avem daca l-am shtii folosi este pentru desavarshire... prin rabdare, umilintza, inchinare la Dumnezeu... daca nu-l folosim atunci il risipim in tentatziile shi ademenirile gLumei gLumii...
dumneata nu ai vazut cum era gLumea inainte? pagani shi uraciuni, acuma este mai rau dar nu avem voie sa deznadajduim ci sa ne facem o viatza Duhovniceasca mai buna incepand cu noi shi in jur,
dar pare-mi se ca dumneata ai o durere, o dorintza de slava de la oameni prin ratare, prin suicid, ceva eroism al tragismului ca sa se mire altzii, ca de aia eshti necajit pe lucruri ce nu tzin de tine...
iar omul de langa tine, daca-l rabda Dumnezeu asha cum este el atunci tu de ce nu te stradui sa-l rabzi... ca fiecare om este creat dupa chipul lui Dumnezeu shi cu totzii suntem din Adam shi Eva, deci din acelashi neam omenesc, fii ai aceluiashi parinte facut dupa chipul Lui Dumnezeu deci am fost chematzi spre cinste shi pushi in cinste am fost deci nu cadea shi dumneata ca Adam, ca shi Cain, ca shi Esau, ca shi Onan, ca shi fratzii lui Iosif, ca shi Iuda, sau ca shi ingerii lui antihrist... ci primeshte de sus ce a dat Hristos pentru ridicarea omului la locul sau de cinste shi mantuieshte-te folosindu-te de vremea pe care o ai... linishteshte-te de la Hristos shi nu de la oameni, nu de la gLume...
nu mai fi necajit pentru gLume ci pentru pacatele tale... dar fara sa deznadajduieshti pentru slava de la oameni ci rabdand shi ashteptand Ziua...
intareshte-te in credintza pascand scripturile shi alipindu-te de Biserica... nu te lasa pe tanjala pe motiv de necaz...???
|