View Single Post
Vechi 12.08.2008, 16:46:45
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt bune intrebarile tale, Gabri. Sa le luam pe rand.
1. TRAIM NOI ORTODOCSI DE AZI O VIATA DUHOVNICEACA IN DUHUL EVANGHELIEI DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS? Raspuns: Ne straduim, fiecare dupa cat de arzatoare ii este dorinta de a duce o astfel de viata. Duhul Evangheliei este VIATA PRIN IUBIRE. Asta ne dorim toti si tregem din greu in aceasta directie.
2. AVEM NOI MINIMA NOTIUNE DE MANTUIRE SI INDREPTAREA PRIN POCAINTA? Raspunsul aici ar suna mai curand a intrebare. Oare ce ai vrut sa spui? Daca stim definitia mantuirii? Cred ca da, stim aceasta definitie, dar o fi suficient? Probabil ca nu.
3. SAU SUNTEM DOAR URMARITORI AI UNEI LEGI SCRISE ? Raspuns: DA. Este vorba de Legea scrisa in inimile noastre prin Taina Botezului si nu de Legea scrisa in piatra. Legea din inima ne spune mereu cand gresim, pentru ca ea este purtatoarea Duhului Evangheliei, despre care spuneai. Conditia este sa-i auzim glasul ca sa o urmam sau macar sa ne straduim.
4. SAU SUNTEM NOI DOAR PRACTICANTI AI EVANGHELIEI SI NU TRAITORI. Raspuns: Daca am fi macar practicanti, ar fi ceva dar, dupa cum vezi, cu totii scancim ca suntem murdari, pacatosi, netrebnici, nevrednici s.a.m.d. Oare, in aceste conditii, cum am putea sa spunem ca suntem traitori? Cert este ca ne straduim si nu e deloc putin. Poate cine stie, macar un pic reusim.

P.S. Se pare ca o parte din participantii la aceste discutii chiar au reusit cate ceva, din moment ce ii privesc pe amaratii din jur cum merg din greseala in greseala si isi propun sa-i ajute sa traverseze strada desi amaratii aia nu prea vor. Poate ca n-ar fi rau sa-i lase sa-si doreasca si atunci, la solicitarea ajutorului, sa-l acorde cu draga inima. Mi se pare ca Dumnezeu ne-a invatat: "Cauta si vei gasi" si nicidecum "Gaseste si vei cauta", adica fiecare, in mod absolut liber sa-l caute pe Dumnezeu si nu impins de la spate. Numai asa indreptarea este adevarata.
Reply With Quote