Citat:
În prealabil postat de mumusihk
dar...eu cunosc un caz in care acea persoana spune ca nu poate pleca din manstire in primul rand pt ca ar fi "casatorit cu Maicuta Domnului",asa se considera dupa ce ai depus acel juramant, iar in al doilea rand pt ca ar fi pacat sa pleci,sa te casatoresti si sa faci copii pt ca ai fi blestemat pana la al noualea neam...ce sa cred?... Sa inteleg ca toti acei calugari, sau maicute, care au plecat din manastire si si-au intemeiat o familie le merge rau? Mi se pare absurd ca desi vrei sa pleci din manastire din diferite motive sa nu poti face acest lucru pt ca tii frica de ce ti s-ar putea intampla...
|
cine ti`a zis "Casatorit cu Maica Domnului" ?????????????????????????????????? cea mai mare tampenie auzita pe ziua de azi... Ea e mama noastra a tuturor....nu se zice in nici un fel dak esti calugarit ....si da e o greseala mare calugar fiind sa parasesti Manastirea..Am locuit la Putna ani de zile nu m`am calugarit ca n`am fost pregatit....parintii de la putna au zis ca poti fi toata viata frate daca vrei ....ca dak te`ai calugarit iti schimba buletin cu adresa cu tot ..vei avea adresa manastirii pe actele tale iar la juramant juri ca nu vei parasi calea Domnului adica Manastirea....juri ca nu vei primi si iubi banii ca vei iubi saracia ....ca vei iubi pe Domnul Iisus Hristos mai mult k orice si ca ii vei urma Lui pana la moarte ...am iesit din Manastire frate eram si am avut o viata plina de pacate cum nu m`am gandit ca voi avea vreodata si cunosc caz un preiten care a fost calugar s`a insurat si nevasta lui i`a nascut copil cu dinti...Doamne ajuta...!!!