Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Cat tine de cultura mea generala, m-am documentat. Astrofizician nu sunt, dar:
1. Varsta Universului e calculata tinand cont de efectul Doppler observat la galaxii. Spectrul lor se deplaseaza incet spre rosu, ceea ce inseamna ca majoritatea celor observate se distanteaza de noi si una de alta, comparativ in bidimensioal cu hexagoanele unei mingi care se umfla. Tinand cont de rata de expansiune a Universului insusi, se poate calcula cu aproximatie momentul cand Dumnezeu a spus: Sa fie lumina!
2. Spune-mi-le tu daca vrei.
3. Cate?
4. Alte calcule au pus problema lipsei de materie in Univers, din cauza unor fenomene stranii gravitationale. Nu am timp sa explic de ce, vedeti pe net. O explicatie proprie si personala ar fi ca existenta unor lumi paralele, cum ar fi cerurile biblice, pot influenta gravitational Universul nostru (forta gravitatiationala fiind singurul tip de intereactiune posibila intre energiile prezente in dimensiuni diferite).
5. si 6. Lumineaza-ne tu daca vrei.
O sa citesc, cand o sa am timp...
|
efectul Doppler care arata cresterea numarului de unde pe secund la receptzie provenind de la un corp ce se apropie cu o viteza data fatza de scaderea vitezei de aparitzie a lor daca obiectul sursa se indeparteaza...
1. cercetatorii au observat doar mishcarea unor galaxii unele fatza de altele, shi nu shtiu cum poate asta explica expansiunea universului?
2. nu este rata de expanisune ci o rata a mishcarilor galxiilor unele fatza de altele dar noi cum putem masura din moment ce ne aflam shi noi in mishcare atat in interiorul galaxiei cat shi galaxia fatza de alte galaxii... deci e o aiureala sa explici pe asha ceva o teorie a exploziei dintr-un punct... este o explicatzie a lor pentru a confirma o teorie absurda...
3. teoria universurilor paralele iarashi e o teorie doar care tinde sa explice ceva inexplicabil prin altceva ce niciacela nu este explicabil deci tot in aceiashi oala ne aflam dar cu miros de explicatzie...