:) nu m-am suparat, dar tot la parerea lui George raman in ceea ce priveste talcuirea celor 2 pesti. el mai e si teolog cu carte, pe deasupra.
Evanghelia zilei: pilda tocmirii lucratorilor la vie
"Căci împărătia cerurilor este asemenea unui om stăpân de casă, care a iesit dis-de-dimineată să tocmească lucrători pentru via sa. Si învoindu-se cu lucrătorii cu un dinar pe zi, i-a trimis în via sa. Si iesind pe la ceasul al treilea, a văzut pe altii stând în piată fără lucru. Si le-a zis acelora: <<Mergeti si voi în vie, si ce va fi cu dreptul, vă voi da>>. Iar ei s-au dus. Iesind iarăsi pe la ceasul al saselea si al nouălea, a făcut tot asa. Iesind pe la ceasul al unsprezecelea, a găsit pe altii, stând fără lucru, si le-a zis: <<De ce ati stat aici toată ziua fără lucru>>? Zis-au lui: <<Fiindcă nimeni nu ne-a tocmit>>. Zis-a lor: <<Duceti-vă si voi în vie si ce va fi cu dreptul veti lua>>.Făcându-se seară, stăpânul viei a zis către îngrijitorul său: <<Cheamă pe lucrători si dă-le plata, începând de cei din urmă până la cei dintâi>>. Venind cei din ceasul al unsprezecelea, au luat câte un dinar. Si venind cei dintâi, au socotit că vor lua mai mult, dar au luat si ei tot câte un dinar. Si după ce au luat, cârteau împotriva stăpânului casei, zicând: <<Acestia de pe urmă au făcut un ceas si i-ai pus deopotrivă cu noi, care am dus greutatea zilei si arsita>>. Iar el, răspunzând, a zis unuia dintre ei: <<Prietene, nu-ti fac nedreptate. Oare nu te-ai învoit cu mine un dinar? Ia ce este al tău si pleacă. Voiesc să dau acestuia de pe urmă ca si tie. Au nu mi se cuvine mie să fac ce voiesc cu ale mele? Sau ochiul tău este rău, pentru că eu sunt bun>>? Astfel vor fi cei de pe urmă întâi si cei dintâi pe urmă, că multi sunt chemati, dar putini alesi." (Matei 20, 1-16)
|