Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Dar Hristos ne-a invatat sa-i judecam pe oameni dupa roadele lor. Care sunt roadele voastre ale sectarilor (adventisti, baptisi, penticostari)? Ati adus dezbinarea in tara noastra, despartind si dezbinand familii si comunitati intregi, de parca nu era suficient catolicismul in Ardeal. Si nu sunteti numai o secta care-si aroga detinerea adevarului si mantuirii, ci zeci de secte, fiecare cu talcuirea ei diferita a Bibliei si aberatiile ei. Ca pe fariseii fatarnici care inconjoara pamantul sa faca un prozelit si acela fiu al ghenei, asa va va judeca Hristos.
Fata de toate religiile lumii care cred in viata sufletului dupa moarte, voi sunteti mai de plans decat ei. Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar este forte clara in ceea ce se intampla cu sufletul dupa moarte care trece prin judecata particulara dupa cum spune si Sf. Pavel,,27. Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata, ,,(Evrei 9,27)
|
Roadele, sunt vizibile, in cadrul bisericii adventiste (si la alte biserici protestante). Biserica este ca un spital: vin tot felul de oameni bolnavi de patimi si pacate si incep sa se vindece. Vin oameni care beau, fumeaza, mint, fura,ucid(sunt si fosti detinuti), nu-si respecta familia, nu au dragoste de Dumnezeu, etc. Il cunosc pe Dumnezeu cu ajutorul Cuvantului lui Dumnezeu si viata lor se schimba. Astea sunt adevaratele minuni in care eu cred: schimbarea caracterului omului si pregatirea lui pentru Cer.
Revenind la subiectul nostru: viata sufletului dupa moarte. Pilda bogatului nemilostiv (Luca cap.16:19-31) nu spune ca sufletul, dupa moarte, are viata. S-ar contrazice flagrant cu multe alte versete din Biblie. Ori, Biblia nu se contrazice pe ea insasi. In plus, daca noi nu credem ca moartea inseamna moarte (lipsa de viata in totalitate), ce rost are sa mai vorbim despre inviere?
Sfanta Scriptura ne arata clar ca moartea (moartea intaia) este o odihna pana la vremea invierii si judecatii. In aceasta moarte nu exista cunostinta nici constienta. Nimeni din cei ce au fost inviati nu au putut spune nimic despre locul de unde s-au intors. Ce rost are sa ne agatam de niste versete ca sa demonstram ce credem? Nu ar fi mai simplu sa ascultam ce ne spune Cuvantul lui Dumnezeu?