View Single Post
Vechi 14.08.2008, 12:30:20
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Cu "copy" si "paste" se cam pune punct comunicarii cu ceilalti. Mai ales cand se posteaza cate un articol lung. Cred ca nu asta se doreste.
Interesnat subterfugiu. In loc sa combati cu argumente viabile ce ti-a fost prezentat, te-ai luat de originea anumitor idei expuse. Daca asa vei proceda in continuare (ceea ce se va si intampla), va fi grăitor pentru mentalitatea sectei in care te-ai format dând "copy" si "paste" pe anumite idei ale Ellenei White, pe care culmea, le prezentati ca fiind de origine scripturală.
Probabil esti inca un sectant care a mai avut de-a face cu acest forum si acum s-a inscris sub alt nume.
Nu voi face niciodata referire la scrierile Ellenei White sau ale altui om. Voi da "copy" si "paste" numai din Sfanta Scriptura.

Ca sa combat un articol intreg, ar trebui sa iau fiecare idee cu care nu sunt de acord. Ar iesi o postare de cateva pagini. Pot raspunde doar la postarile scurte si la subiect.
Vino cu argumente, nu cu scuze, subrefugii si vaicareli. Ce fel de credinta e aceea cand spui:
,,Eu sunt un adventist care apreciez o buna parte din invataturile Ellenei White, dar nu o cred infailibila (cum se intampla cu persoane apreciate, in alte religii). Pot fi condamnat pentru asta?,,
Pretenþia cã scrierile doamnei White sunt infailibile a fost fãcutã in 1911. In acel an au declarat cã scrierile ei sunt "singurul interpret infailibil al principiilor Bibliei " (Semnul fiarei, de G.A. Irwin, p. 1).
Despre aceia care nu acceptã viziunile ei de prima datã, doamna White spune,
"nu trebuie dati de-o parte, ci trebuie tratati cu indelungã rabdare si dragoste frateascã, panã ce ii gãsesc locul si se pronunþã pro sau contra."
Dar, "dacã luptã impotriva viziunilor" atunci ea spune "biserica sã stie cã acestia gresesc" (Mãrturii, Vol. I., p. 328).
Aceasta e o dovadã cã, in cele din urmã, dupã cum scrie insãsi doamna White, credinta in scrierile ei reprezintã un test de credinta si de apartenenta la aceastã bisericã.