View Single Post
Vechi 14.08.2008, 16:58:49
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

simplu, Sambata veche ca shi zi de odihna de la Dumnezeu shi cu Dumnezeu, Sabatul cinstit in vechime sub forma ritualica, a devenit interior lui Hristos prin jertfa Sa pe Cruce, intrand in Slava Sa, shi dupa Inviere In Noul Testament El daruind odihna: "Luatzi pacea Mea"... iar sarbatoarea cea Adevarata este de atunci a invierii shi vietzii vesnice adica Duminica...

dar ashezarile ritualice veshnice sunt am impresia in sensul ca cei ce le-au respectat plata lor este veshnica shi nu ca s-a terminat odata cu Noul Testament, deci Dumnezeu veshnic ii rasplateshte pe cei ce nu au vazut dar au crezut.... dar ca ascultare shi ceea ce ni se cere noua creshtinilor de astazi, nu mai este legea cea veche din moment ce a venit CREDINTZA cum spune sf apostol Pavel... dar mai putem folosi legea cea veche sa ne lepadam de gLume shi de poftele trupeshti, dar apoi trebuie sa urmeze folosirea mijloacelor sfintzitoare iar apoi golgota shi crucea suferintzelor sfintelor patimi... caci nimeni nu se desavarsheste prin lege, dar sa nu uitam ca Domnul este shi Legea dar shi Harul dar shi Cuvantul Lui Dumnezeu care este valabil in intragime... shi veshnic... caci "Cerul shi Pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece"...