:) george, imi place cum ne completam... si imi place si de tine, ovidiu, ca macar te opresti si la acest topic si te ostenesti cu intelegerea evangheliilor si le impartasesti si altora parerile tale. e bine cand evangheliile astea nu se lovesc de noi ca de pereti!
Evanghelia zilei: cererea mamei fiilor lui Zevedeu; cel mai mare sa fie cel mai mic.
"Si suindu-Se la Ierusalim, Iisus a luat de o parte pe cei doisprezece ucenici si le-a spus lor, pe cale: <<Iată ne suim la Ierusalim si Fiul Omului va fi dat pe mâna arhiereilor si a cărturarilor, si-L vor osândi la moarte; Si Îl vor da pe mâna păgânilor, ca să-L batjocorească si să-L răstignească, dar a treia zi va învia>>. Atunci a venit la El mama fiilor lui Zevedeu, împreună cu fiii ei, închinându-se si cerând ceva de la El. Iar El a zis ei: <<Ce voiesti? Ea a zis Lui: Zi ca să sadă acesti doi fii ai mei, unul de-a dreapta si altul de-a stânga Ta, întru împărătia Ta>>. Dar Iisus, răspunzând, a zis: <<Nu stiti ce cereti. Puteti, oare, să beti paharul pe care-l voi bea Eu si cu botezul cu care Eu Mă botez să vă botezati>>? Ei I-au zis: <<Putem>>. Si El a zis lor: <<Paharul Meu veti bea si cu botezul cu care Eu Mă botez vă veti boteza, dar a sedea de-a dreapta si de-a stânga Mea nu este al Meu a da, ci se va da celor pentru care s-a pregătit de către Tatăl Meu>>. Si auzind cei zece s-au mâniat pe cei doi frati. Dar Iisus, chemându-i la Sine, a zis: <<Stiti că ocârmuitorii neamurilor domnesc peste ele si cei mari le stăpânesc. Nu tot asa va fi între voi, ci care între voi va vrea să fie mare să fie slujitorul vostru. Si care între voi va vrea să fie întâiul să vă fie vouă slugă, după cum si Fiul Omului n-a venit să I se slujească, ci ca să slujească El si să-Si dea sufletul răscumpărare pentru multi>>." (Matei 20, 17-28)
|