În prealabil postat de Iustin32
21. Căci pentru mine viată este Hristos si moartea un câstig.
22. Dacă insă a vietui in trup inseamnă a da roadă lucrului meu, nu stiu ce voi alege.
23. Sunt strâns din două părti: doresc să mă despart de trup si să fiu impreună cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine;
24. Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc in trup.
25. Si având această incredintare, stiu că voi rămâne si impreună voi petrece cu voi cu toti, spre sporirea voastră si spre bucuria credintei,(Filipeni 1,21-25)
Sf. Pavel arata clar ca ,,doresc să mă despart de trup si să fiu impreună cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine,, iar Hristos referindu-se la Dumnezeul lui Avraam, Isac si Iacov a spus ca e un Dumnezeu al viilor nu al mortilor sau adormitilor
,,Pilda bogatului nemilostiv (Luca cap.16:19-31) nu spune ca sufletul, dupa moarte, are viata.,, Inseamna ca ori nu ai citit cum trebuie, ori esti orb. Hai sa vedem ca scrie ca si Lazar si Avraam si bogatul erau constienti, vii cu sufletul, aveau constiinta, ratiune, simtire, memorie. Atat ca erau in afara trupului.:
22. Si a murit săracul si a fost dus de către ingeri in sânul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormântat.
23. Si in iad, ridicându-si ochii, fiind in chinuri, el a văzut de departe pe Avraam si pe Lazăr in sânul lui.
24. Si el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ti milă de mine si trimite pe Lazăr să-si ude vârful degetului in apă si să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc in această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ti aminte că ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiesti.
26. Si peste toate acestea, intre noi si voi s-a intărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiti in casa tatălui meu,
28. Căci am cinci frati, să le spună lor acestea, ca să nu vină si ei in acest loc de chin.
29. Si i-a zis Avraam: Au pe Moise si pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Si i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise si de prooroci, nu vor crede nici dacă ar invia cineva dintre morti.
|