Citat:
În prealabil postat de Traditie
Am spus si subliniez ca mirenii nu pot avea acelasi program ca si calugarii, decat poate in cazuri izolate, mirenii care au mai mult timp la dispozitie.
Domnul a spus: Cu masura cu care veti masura, vi se va masura. Eu cred ca e bine ca fiecare sa se straduiasca cât mai mult. Cât despre tine, tu sfatuiesti mirenii sa nu duca o viata ascetica. Oare nu pentru ca mirean fiind, preferi o viata comoda?
Cat priveste influentele asupra Ortodoxiei, ma indoiesc. Ortodoxia nu se lasa influentata, tocmai pentru ca ea e constienta de apararea spiritualitatii ei asa cum este.
Ortodoxia e divina dar ortodocsii sunt oameni supusi greselii.
Si totusi crestinimsul e o chemare la echilibru, echilibru depinde de fiecare persoana in parte.
Crestinismul chemare la echilibru? Dimpotriva, auzi ce spune Domnul:
"Nu am venit sa aduc pace ci sabie"
"Cine îsi va iubi sufletul si-l va pierde"
|
Ory draga, chiar daca esti catolica eu prieten sunt cu tine ca povestesti foarte frumos,
domnule ce inseamna ascet? am citit in dex:
ASCE//T ~ti m. rel. 1) Calugar care s-a retras intr-un loc ferit de lume, petrecandu-si viata in post si rugaciuni; sihastru; schimnic; pustnic. 2) fig. Persoana care duce o viata austera si retrasa. /<fr. ascete
poi de ce crezi ca Dumnezeu vrea o viatza zvapaiata fatza de una comoda? El te lasa sa-tzi alegi calea in viatza, asha cum o preferi... asha mi se pare ca doar n-o fi comunist sa spuna mereu: Invatzatzi, invatzattzi, invatzatzi, ori munca, munca, munca, nu El ne-a zis ca pregateste lucrurile si cei ce se silesc vor mosteni... iar sili nu vine de la scarba ci de la silitor... adica cei ce se straduiesc vor lua imparatzia... cu navala...
Crestinismul chemare la echilibru? Dimpotriva, auzi ce spune Domnul:
"Nu am venit sa aduc pace ci sabie"
"Cine îsi va iubi sufletul si-l va pierde"
Asa a zis, dar citzi sunt de au priceput ce a vrut sa zica? iar din cei ce au priceput cat sunt care au facut ce le cereuse sa faca? Putzini domnule...
dar citatele se continua spunand ca sabie va fi intre tata si fiu, intre mama si fica intre frate si sora... si cine-si va iubi sufletul sau mai mult decat pe El nu ca si-l va pierde ci nu este demn de Mine (de domnul Iisus)... oricum Domnul este frumos, placut, dar greu sau imposibil de urmat desi el cere lucruri putzine si ushoare... si tocmai asta este complet de neintzeles... si uitandu-ma la mine constat ca este complet ciudat... ca parca l-am urmat foarte rar... asta fara sa socotesc, adica sa-mi amintesc ca daca ma pun sa-mi masor nu stiu daca birui sa ajung la concluzia ca l-am urmat macar de cate degete am la o mana...