,,Pilda bogatului nemilostiv. Bogatul si Lazar au murit. Ne este prezentata o scena cu cei doi, dupa moartea lor. In ce stare se aflau bogatul si Lazar? In stare de trup sau in stare de suflet? Ca eu nu prea am inteles. Daca erau suflete, de ce aveau degete si limba? Daca erau trupuri, atunci inseamna ca de fapt nu murisera? Poate ma lamuriti dvs. ,,
Daca nu stii sa talcuiesti Cuvantul lui Dumnezeu si-ti dai mereu cu parerea cum fac toti sectarii, de ce nu spui clar ca nu stii asa cum a facut dregător al Candachiei, regina Etiopiei:
26. Și un înger al Domnului a grăit către Filip, zicând: Ridică-te și mergi spre miazăzi, pe calea care coboară de la Ierusalim la Gaza; aceasta este pustie.
27. Ridicându-se, a mers. Și iată un bărbat din Etiopia, famen, mare dregător al Candachiei, regina Etiopiei, care era peste toată vistieria ei și care venise la Ierusalim ca să se închine,
28. Se întorcea acasă; și șezând în carul său, citea pe proorocul Isaia.
29. Iar Duhul i-a zis lui Filip: Apropie-te și te alipește de carul acesta.
30. Și alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, și i-a zis: Înțelegi, oare, ce citești?
31. Iar el a zis: Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? Și a rugat pe Filip să se urce și să șadă cu el.
Din pacate tu nu ai fost calauzit dupa adevarul Mantuitorului care a zis: ,,Cel ce crede in Mine nu va gusta moartea ci s-a mutat din moarte la viata; va avea
viata vesnica Tu nu intelegi ca atunci cand moare, sufletul omului se dezbraca de trup ca de o haina oarecare si pastreaza atat forma corpului cat si constiinta, memorie, simturi? Neavand legatura cu Biserica Sfintilor Parinti luminati de Duhul Sfant, voi talcuiti Biblia dupa mintea voastra, fara a intelege ca ea nu se poate talcui singura, fara calauza. Cauta la adresa asta:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/sufletul-dupa-moarte/sufletul-dupa-moarte-intelesul-experientelor-dupa-moarte.htm