View Single Post
Vechi 16.08.2008, 08:31:24
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Domnul Iisus Hristos foloseste o sceneta imaginara pentru a ne ajuta sa intelegem mai bine acest lucru.

De unde stii tu bai atoatestiutorule ca e o sceneta imaginara? In cate parabole mai da Mantuitorul numele unui personaj? In nici una. Doar in acesta. Cum putea Hristos sa povesteasca ceva care nu ar fi posibil sa se intample in realitate, El care se identifica cu Adevarul?
Pilda cu bogatul si Lazar este singura in care mortii vorbesc. Acest lucru este in contradictie cu ce spune Sfanta Scriptura: "CEI MORTI NU STIU NIMIC". Eu nu cred ca Domnul Iisus Hristos a vrut sa intre in contradictie cu Cuvantul lui Dumnezeu. De aceea spun ca a folosit o sceneta imaginara. Asta nu inseamna ca Domnul Iisus Hristos nu se identifica cu Adevarul. Ceea ce a vrut sa ne transmita prin aceasta pilda este cat se poate de adevarat:"Daca nu asculta pe Moise si prooroci (Cuvantul lui Dumnezeu), nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti"(Luca 16:31). Mare adevar!

Dvs. va agatati, cu disperare, de aceasta pilda ca sa va confirme o teorie, dar pirdeti chiar invatatura pildei.

Daca este adevarat ca mortii vorbesc, trebuie sa mai existe, in Sfanta Scriptura, cel putin inca o intamplare asemanatoare. Se stie ca Dumnezeu repeta un adevar, si il accentueaza. Unde se mai arata ca mortii vorbesc?