Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 19.11.2006, 23:40:54
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Mai inceteaza, mai opreste-te. Nu vezi ca bati apa in piua cu ascetismul! Daca l-ai fi practicat, nu erai pe aici, erai refugiat in post si in rugaciune permaneta. Faceai matanii si alte chestii ascetice, nu umblai pe forumuri!
Iosif, eu nu sunt de acord cu tine. Poate ce spune Traditie ii este de folos cuiva, mai ales ca in ziua de azi pe unde te duci majoritatea vorbesc numai de iubire, echilibru, smerenie...dar fara a se spune cum se ajunge la astea. Asceza de care vorbeste Traditie e o conditie sine qua non pentru a trece la etapa de smerenie si iubire. Numai ca oamenii in mandria lor cred ca sunt deja desavarsiti, au ajuns la iubirea de Dumnezeu si de aproape si au devenit dumnezei... Inselare totala.

Legat de incompatibilitatea ascetism-forum, cred ca poti sa faci metanii si sa fii ascet si daca intri o jumatate de ora pe zi pe forum. Asa ca nu-l mai ataca pe Traditie, lasa-l sa spuna ce are de spus. Chiar eu as vrea sa stiu practic cum poate un om in ziua de azi sa aiba o viata ascetica. Asa ca va invit pe amandoi sa ne prezentati un "ascetism ŕ la Iosif" si un "ascetism ŕ la Traditie". Daca ma convingeti, chiar o sa aplic ce ziceti...:)

Elena
Reply With Quote