Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Citat:
În prealabil postat de vsovi
fiindca binecuvantatul shi minunatul parinte Cleopa, nu poate sa fie persiflat in halul acesta, nu e voie, caci Moshul Putregaiul a shtiut ce a vorbit, ca n-a vorbit de la el, ci a fost chiar asemenea asinului cel tanar shi care n-a fost incalecat decat de... daca shti ce vreau sa spun... :)
|
Eu nu am nimic cu Parintele Cleopa,insa nu pot accepta multe din cele spuse de el,care nu au nici o acoperire,nici dogmatica nici de nici un alt fel.Cum este chestia asat cu impartsirea prin auz,este o inventie eretica 100%,in genul dochetilor care foloseau apa la Liturghie pentru ca ziceau ei ca vinul este unealta diavolului.La fel,gnosticii,si din ei marile erezii,considerau ca dumnezeu nu se putea intina intrupandu-se,si de aceea Hristos nu era Dumnezeu adevarat.In Ceeasi linie se inscrie si o astfel de afirmatie,cu impartasirea prin auz,ori te impartasesti cu Hristos in mod real,ori nu.Restul este erezie.
|
poi tzi-am zis eu ca dumneata nu pricepi ca Impartashire este cu tot CUVANTUL care iese din gura LUI DUMNEZEU caci prin CUVANTUL LITURGIC al rugaciunii pe care il aude Hristos, respectand legamantul cel nou, se coboara, se asheaza in cartea sufletului oamenilor shi transforma prin minune nesangeroasa, vinul shi painea in sfantul sange shi in sfantul trup nesangeros al SAU...
iar dumneata acuma il faci pe parintele Cleopa shi vorbind lucrui ce se apropie de eretici sau altzi necunoscatori? ma mir rau de tot de indrazneala shi nepriceperea ta...
Sigur ca impartashire prin auz, shi vaz shi toate simtzurile trupului shi sufletului ca acelea sunt radacinile omului interior... shi intru Hristos vietzuieshte astfel omul-pom interior, cu conditzia sa-l ingrijeshti...
paine shi vinul este spre iertarea pacatelor dar vietzuirea se face cum a raspuns HRISOS catre satana ... nu numai cu paine (adica cu cele gLumeshti ale pantecului traieshte omul, deci traieshte cu paine dar nu numai cu paine) ci cu TOT Cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu.... shi de ce crezi ca vorbea Dumnezeu de oile cele grase... caci acestea se shi ingrase shi asha doreshte Hristos ca oile Sale sa fie grase de la Cuvantul Sau... Grase shi frumoase... dar nu de la mancaruri alese... caci ce a venit Hristos-Dumnezeu ca sa manance? "Mancarea Mea este sa fac voia Tatalui care M-a trimis" ... pricepi acum cat de coretc a vorbit parintele Cleopa ca doar nu era mincinos... nu era mincinos... ci shi-a mantuit sufletul... prin lacrimi shi pocaintza shi smerenie... shi ascultare... ca altfel nu se poate... pe Calea ce duce in Rai... nu pe alta...