Cum o sa facem ce vrem, facem ce ne este spre folos Duhovnicesc. Dar de ce nu recunoshti ca parintele Cleopa a zis foarte bine, conform cu Adevarul pe care l-a shi facut nu numai a vorbit cum facem cei mai multzi... iar daca spui ca sa iasa cei chematzi, poi nu ai voie sa ieshi, sa pleci caci cei chematzi sunt cei nebotezatzi, cei ce au venit auzind despre Dumnezeu shi se simt shi ei chematzi la mantuire dar inca nu sunt botezatzi, aceia doar sa iasa... nu e chestiune de a ieshi la cuvantul respectiv, adica un moment al posibilitatzii plecarii de la Liturghie a creshtinilor-ortodocshi? Teoretic ar trebui sa rabzi pana la sfarshit shi doar daca cumva tzi se face rau sau itzi vine vre-o necesitate urgenta sau sa vershi sau ai ametzeli, atunci doar itzi este ingaduit sa pleci de la Liturghie... ca n-au decat sa-tzi moara gainile sa se zbiere de foame pruncii sau sa te certe sotzul sau parintzii sau ca trebuie sa te intalneshti cu unul sau cu altul sau ai primit telefon, de acolo nu pleci pana nu te impartasheshti... spre folos shi vrednicie caci daca e cu viclenie shi spre nevrednicie shi hula deci pentru ca ai motiv temeinic, (ai fost departat de la impartashire caci ai primit canon de la duhovnic) doar atunci potzi sa stai afara sau sa nu te impartasheshti cu sfintele shi preacuratele shi infricoshatoarele taine...
mai dar nu te invatz, ca daca te invatz deja inseamna ca am ajuns far iar pana la seu mai e foarte putzin... fariseu, adica un bec pentru ispita am devenit eu ca nu mai sunt intru "Mine"... deci nu te invatz ci papagalicesc shi eu dupa cei ce au invatzat, ei traind in Adevar... asta ca sa nu avem surprize shi sa zici ca ma lipesc peste cineva sau ca ma dau mare... Doamne apara shi pazeshte... ca e foarte greu!
|