Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Aici se vede duhul mandriei care va stapaneste pe toti. Cine esti tu, om pacatos sa stabilesti cu atata usurinta ce e simbolic si ce nu e in Sfanta Scriptura, cand acest drept il au doar Sfintii.
|
Eu nu stabilesc nimic. Stiu doar, ca la inceput, cand "Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune", cand inca nu intrase pacatul in lume, nu existau simboluri. Nu era nevoie de ele. Ce sa simbolizeze? Atunci "Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o". Aceasta zi a fost, pur si simplu, stabilita de Dumnezeu, ca zi de odihna si sarbatoare. Nu simboliza nimic, ci era ceea ce Dumnezeu a hotarat: o zi de odihna, binecuvantata si sfintita.
Aratati-mi dvs. cateva simboluri existente inainte de intrarea pacatului in lume.
|
Daca a sfintit-o arata-mi si mie in Biblie unde scrie ca oamenii pana la Moise au tinut acesta zi care oricum ai intoarce-o a dat-o numai evreilor ,, ca semn si aducere aminte ca i-a scos din robia Egiptului,,(Deut. 5,15) din pricina nescultarii lor.
|
Draga Iustin32, Domnul shi Dumnezeul lui Avraam, Isac shi Iacov a dat-o lui Israel, poporului dreptcredincios, iar daca unii si-au schimbat credintza desfranandu-se dupa credintzele altora, s-au pervertit shi au devenit sectantzi, nu inseamna ca le-a dat-o sectantzilor, ca le-a dat-o evreilor, ci Sabatul este dat shi promis oamenilor, celor credincioshi... iar ca Domn shi al Sabatului, l-a sfintzit, l-a binecuvantat shi l-a cinstit, deci nicidecum nu l-a dat jidovilor ci l-a dat credincioshilor... caci nu ne putem pacali shi sa credem ca daca a dat legea, atunci a dat-o jidovilor, nu ci ce spune sf apostol Pavel? SApPavel:
"Caci, eu, prin Lege, am murit fata de Lege, ca sa traiesc lui Dumnezeu."
"M-am rastignit impreuna cu Hristos; si nu eu mai traiesc, ci Hristos traieste in mine.
Si viata mea de acum, in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu,
Care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine.
Nu lepad harul lui Dumnezeu; caci daca dreptatea vine prin Lege,
atunci Hristos a murit in zadar."
deci iata ca prin lege a murit fatza de Lege, fatza de gLume, dar dreptatea nu vine prin lege ci prin Har!
iar Sabatul daca este folosit ca shi lege, prin el murim fatza de Sabatul Legii ca sa vietzuim in credintza in Hristos spre dreptatea Sabatului dupa HAR...
deci Fiul Omului nu a venit sa desfintzeze Legea shi proorocii shi astfel nu este doar pentru evrei ca pentru jidovi n-a fost nicicand ci este pentru dreptcredincioshi...
nu va mai jucatzi cu Sabatul, cu tzinerea ca shi zi de rugaciuni ca pentru Creshtinii Ortodocshi Duminica a luat locul Sabatului, dar de ce credetzi oare ca prima shi ziua opta este acum Ziua invierii? caci toata saptamana trebuie sa lucrezi iar in ziua Domnului, sa cinsteshti prin Sabatul Harului...
sper sa nu fi suparat pe Dumnezeu caci cu proorociile shi cu cele sfinte nu e de joaca... deci nici de interpretari ...
iar daca dracul tzine post nu inseamna ca postul li s-a dat dracilor, daca dracii cred, nu inseamna ca credintza e pentru draci, shi asha mai departe...
dar jidovii s-au rupt de credintza caci nu au vrut ce li s-a mai dat ei ramanand arhiconi foarte deshteptzi ai VT, care nu li s-a dat acelora ci credincioshilor... Caci Fiul Omului este Domn shi al Sabatului deci nu numai a celorlalte zile shi lucruri... ci shi al Sabatului... iar apostolii shi credincioshii se intalneau pentru frangerea painii shi rugaciuni shi sambata dar mai ales Duminica...