View Single Post
Vechi 20.11.2006, 10:51:32
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar
Parerea mea: este tot o inventie a oamenilor, o gaselnita de a tine in chingi, in ignoranta oamenii simpli. De ce? Pentru ca sluga invatata e obraznica. Omul cu cat este mai ignorant, cu atat poate fi mai usor manipulat, exploatat, mintit, batjocorit si apoi amenintat cu puterea lui Dumnezeu daca indrazneste sa se ridice.
Si uite ca citind mesajele ce au urmat, constat ca lumea nu este atat de categorica ca alte dati in sensul excluderii totale a unei pareri.
Nu voi diseca subiectul reincarnare pentru ca nu are rost.
Altceva vroiam sa spun. Sunt preoti, considerati cu har, care fac slujbe de dezlegare pana la al saptelea neam. Am participat si eu la asemenea slujbe. Preotul era foarte riguros, biserica lui nu avea program de lucru, slujbele sa intindeau pana la 11 seara.
Omul nu-si facea "meseria", era cu mult mai mult. Acolo mi s-a spus, pentru prima oare in viata mea cum sa ma rog. Intrebata am fost de la inceput ce rugaciuni spun si am fost sfatuita sa spun neincetat Rugaciunea inimii.
Preotul trecea pe la fiecare om si-l "batea" in frunte cu un manunchi de busuioc bine inmuiat in apa sfintita, inainte de slujba. Nu am inteles la inceput de ce facea acest ritual, apoi mi-am dat seama.
Si facea aceste slujbe de dezlegari pana la al saptelea neam. Considera ca oamenii, rudele in linie directa pot "mosteni" pacatele stramosilor. Adica eu sunt bolnava de cancer pentru ca ruda mea stra-stra-stra ... a precurvit, de exemplu.
Aceasta mostenire, nu a zestrei genetice ci a "zestrei" sufletesti te face sa te gandesti ce legatura ai tu, stra-stra nepoata cu pacatele stramosilor. Daca ei au fost judecati direct si trimisi de "comisia de disciplina" sa zicem, in iad, de ce eu trebuie sa fiu pedepsita? Ce legatura am eu cu acel suflet daca undeva nu ar exista o punte de legatura.
Punte de legatura numita de unii karma, numita de altii pacate pana la al saptelea neam.
Ce conteaza cum le numim. Important este fenomenul.
Normal ca ma preocupa existenta tuturor acestor fenomene cand vad ca eu am o gramada de boli, cu toate ca nu vad nici un motiv aparent pentru asta, in comparatie cu altii, cand vad ca eu am probleme materiale, cu toate ca nu vad nici o diferenta fata de altii, cand vad ca doresc sa daruiesc si sa primesc dragoste si toate ies anapoda.
Daca totul era bine si frumos va garantez ca nu m-ar fi preocupat decat cum sa-mi aranjez moatele sezonul acesta si alte asemenea.
Dar, cu toate problemele de "start" pe care incet incet le-am corectat, deschizand ochii si invatand sa gandesc mai mult decat la nivel superficial, am realizat ca a ma preocupa cine sunt si ce este cu mine pe acest pamant este definitoriu pentru existenta mea.
Si m-am descoperit pe mine, mult mai buna decat eu credeam sau mi se spunea ca sunt, avand anumite aptitudini care la inceput nu le intelegeam.
Asa am inteles sa nu-mi fie frica de viata si de provocarile ei.
Am inteles sa-mi urmez sufletul si nu judecata parintilor in privinta carierei profesionale. Asa am facut si acum imi dau dreptate. Si am inteles ca, la un moment dat, cand voi fi suficient de "coapta" voi schimba total ceea ce fac in prezent pentru un vis din copilarie.

Reply With Quote