Citat:
În prealabil postat de s_snape
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Citat:
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Citat:
E normal asa ceva?!
|
Da. Pentru ca nici la creatie nu ne-a intrebat nimeni. Botezul este ca si nasterea sau aducerea la existenta. aici este paradixul liberatatii: "La inceput a exista o singura libertate- a lui Dumnezeu, la sfarsit sunt doua si cea a omului" (Sfantul Vasile cel Mare)
|
Da pai cum sa ne intrebe la creatie daca nici nu existam!? E ilogic!...Dar la botez ar putea sa mai astepte sa ne intrebe, din punctul meu de vedere. De ce sa ne grabim?
|
Am supus ca acesta este paradoxul liberatii si se potriveste si pentru botez
|
Daca tie ti se pare ca se potriveste... Spune-mi si mie ce libertate de alegere ai la cateva zile de la nastere?
|
Ai libertate după naștere. De libertate nu te poti folosi oricum. Nu esti liber la varsta aceea, deci nu ai nevoie si nu ai cum sa fii liber la varsta aceea. Prin urmare, aleg altii pentru tine. Poti sa te lepezi de botezul acela, ulterior ( Doamne fereste si iarta-ma ca spuna sa ceva ), cand esti capabil, rational si psihic vorbind ,sa alegi. Chiar daca ratiunea ne insala de multe ori si suntem orbi si mandrii. Insa, bucura-te ca ai fost botezat. Poti sa iei chestia asta ca si pariul lui Pascal: nu ai nimic de pierdut pana la urma. Poate ( sigur dupa mine ) , doar de castigat tie si sufletului tau.