View Single Post
Vechi 20.08.2008, 22:53:14
Grigorie Grigorie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca
PAI CU SIGURANTA UNA DIN MARILE DIFERENTE INTRE CATOLICI SI ORTODOXI ESTE CA, CATOLICII NU AU URA IN INIMA LOR CAND VINE VORBA DE ORTODOXIE!!!
Un bun crestin nu are ura in inima sa. S-ar putea sa confunzi indignarea cu ura. Poate ca uneori cuvintele grele despre credintele heterodoxe scapa prea usor. Dar nu ura sta in spatele acestora, ci e un mod de manifestare a "maniei sfinte" ("ravna casei Tale m-a mancat"). Un ortodox e dator sa iubeasca pe toti oamenii, caci toti sunt chip al lui Dumnezeu. Nu cu non-ortdocsii are ceva, ci cu credinta heterodoxa, in care adevarul s-a amestecat cu minciuna.

Sf. Siluan Athonitul:
"Daca as putea ajuta fie si numai un singur suflet sa sa mantuiasca, pentru aceasta voi multumi Domnului. Inima mea sufera pentru intreaga lume si ma rog si vars lacrimi pentru intreaga lume, ca toti sa se pocaiasca si sa cunoasca pe Domnul si sa traiasca in iubire si sa se desfete de libertate in Dumnezeu".
"Intr-o zi am spus duhovnicului:
- Mi-e mila de oamenii care se chinuie in iad si in fiecare noapte plang pentru ei si sufletul meu se chinuie atat, incat ii este mila chiar si de demoni.
Si duhovnicul mi-a spus ca aceasta rugaciune e de la harul lui Dumnezeu."
"Milostive Doamne, da harul Tau tuturor popoarelor pamantului, ca ele sa te cunoasca pe Tine, caci fara Duhul Tau cel Sfant omul nu poate sa Te cunoasca si sa inteleaga iubirea Ta!
Doamne, da tututror popoarelor pamantului sa inteleaga iubirea Ta si dulceata Duhului Sfant, ca oamenii sa uite durerea pamantului si sa lase tot raul, sa se alipeasca de Tine prin iubire si sa traiasca in pace, facand voia Ta spre slava Ta!"
"Milostive Doamne, intru bogatia milei Tale, mantuieste toate popoarele!"
"E bine daca sufletul s-a obisnuit sa se roage pentru toata lumea si sa verse lacrimi pentru lumea intreaga."
"Cat imi e de mila de oamenii care nu cunosc pe Dumnezeu. Dar noi, crestinii ortodocsi, suntem norocosi pentru ca Il cunoastem pe Dumnezeu. Ne-a invatat Duhul Sfant. El ne invata sa-i iubim si pe vrajmasi."
Reply With Quote