Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 20.11.2006, 17:18:13
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Citat:
În prealabil postat de iosif
Ideea ca Traditie subliniaza o idee important a spiritualitatii ortodoxe, din nefericire nu o plaseaza intr-un context mai general. El pare ca sugereaza ideea, ca ascetismul asa cum l=au practicat sfintii, este conditia absoluta a mantuirii, ceea ce nu este deloc adevarat. Si aici nu sunt de acord eu...
Iosif, Traditie nu a spus ca ascetismul e conditia absoluta a mantuirii, ci ca e un mijloc pentru a fi mereu in Hristos. Deci tu consideri ca te poti mantui si fara a avea o viata de asceza? Suna a "tehnica protestanta": mantuirea prin credinta. Spui asta pentru a te incuraja pe tine insuti ca, in ciuda starii neascetice in care traiesti, te vei mantui? Explica-mi si mie teoria ta, cu fundamente scripturistice si patristice, ca daca e bine fundamentata, o accept cu draga inima.

Elena
Elena, daca citesti mai atent am spus ascetismul asa cum l-au practicat sfintii. Eu daca nu ajung la aceeasi masura cu sfintii , nu ma mai mantuiesc?

Daca m-as lua dupa aceasta concluzie logica, ar trebui sa dau in protestantism, adica in predestinare...asa ca aveti grija ce spuneti, atentie la implicatiile dogmatice!
Reply With Quote