Citat:
În prealabil postat de georgeval
Care este adevarata libertate? Adevarata liberate este liberatatea in bine , liberatatea in rau este o falsa libertate. Petre Tutea spunea:"Robeste-ma Doamne ca sa ma simt liber", iar Mantuitorul ne spune:"Daca veti ramane in cuvintele Mele adevarul va va face liberi". Daca scopul ratiunii este de a sustine adevarul, atunci si scopul libertati este binele.
|
Pai asta nu e o libertate...auzi "Robeste-ma Doamne ca sa ma simt liber."...pai ori esti rob care insemna sclav... ori esti liber. Daca pentru voi libertatea a sclavie...Nu mai comentez.[/quote]
Eu nu confund libertatea cu libertinajul sau alte forme anarhice. A fi liber ptr un crestin inseamna a nu fi rob al patimilor. In mentalitatea multor a fi liber inseamna: "sa fac ce vreau". Aceasta nu este libertate. Daca eu ma droghez si devin dependent, mai sunt liber??[/quote]
La fel ca si Petre Tutea, Valeriu Gafencu mai avea o afirmatie asemanatoare, si anume: "Ia-mi Doamne libertatea care ma robeste si da-mi mie robia care ma elibereaza." Foarte frumos spune! Cata traire avea! Adica ia-mi Doamne robia pacatelor, a nestiintei si a uitarii si da-mi robia ascultarii, a faptelor bune, si a credintei care ma imi aduce libertatea, impacarea si fericirea.