Citat:
În prealabil postat de iosif
Elena, daca citesti mai atent am spus ascetismul asa cum l-au practicat sfintii. Eu daca nu ajung la aceeasi masura cu sfintii , nu ma mai mantuiesc?
|
Judecata este a lui Dumnezeu si El Singur o sa decida cine se mantuieste sau nu. Totusi, avand ca marturii pe Sfinti si vietile lor, mi se pare normal ca daca ne dorim sa-I urmam lui Hristos, sa-I urmam exemplul Lui sau al Sfintilor. De aceea calea ascetica practicata de cam toti Sfintii mi se pare de urmat.
Chiar daca suntem neputinciosi sa ajungem pana la nivelul lor, totusi cu credinta ca El acopera neputinta noastra, vom reusi. Numai "sa punem si noi umarul". Ca numai astfel se vede ca am inteles ceva din ce El ne-a spus "Fiti sfinti asa precum Eu sunt Sfant" si numai astfel putem sa ne apropiem de Sfanta Impartasanie ("Sfintele Sfintilor").
Am impresia ca in raspunsurile extrem de scurte nu reusim sa ne intelegem, sau mai bine zis eu nu ma prind chiar repede, asa ca va rog sa faceti un efort si pentru cei ca mine care au nevoie de explicatii mai detaliate.
Elena