View Single Post
Vechi 24.08.2008, 20:20:42
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de danyel
da multe din lucrurile spuse aici le inteleg si nu le contest, dar totusi pe ce ne bazam cand spunem "Tu mantuieste pe robii tai de toate nevoile"; "Stapana, ajuta- ne, milostivindu-te spre noi"; "Alearga, Stapana, Nascatoare de Dumnezeu, si ne izbaveste pre noi de primejdii"; "Numai la tine nadajduiesc si alerg sub acoperamantul tau"; parca iunvatatura ortodoxa spune ca sfintii si Nascatoarea de Dumnezeu sunt mijlocitori care se roaga pt noi lui Dumnrezeu, cand spui "Numai la tine nadajduiesc si alerg sub acoperamantul tau" deja nu mai este o rugaciune de mijlocire ci o rugaciune tipica unei divinitati, careia-i ceri ajutorul, dar cum noi credem ca doar Dumnezeu este Datatorul a tot binele, cum putem face aceste rugaciuni? tot nelamurit am ramas :|
Intr-adevar poate parea erezie,daca privim pur rational.Insa aceste rugaciuni nu sunt manuale de dogmatica,ci strigate de durere ale unr oameni care au nevoie urgenta de ajutor.Sa-ti dau un exemplu.sa zicem ca Doamne fereste suferi un accident de masina,si ajungi pe mana chirurgului,nu-ti pui toata nadejdeaca el te poate salva.Este adevarat,ca Dumnezeu este cel care te pazeste,dar in acel moment,Dumnezeu lucreaza prin mana chirurgului.La fel este si cu Sfintii si MAica Domnului.In cazul Maicii Domnului,rugaciunile sunt atat de fierbinti,pentru ca ea,ca maica,nu poate suporta sa-si vada fii in deznadejde.Ea este mama celor fara de mama,prietena celor singuri,sprijinul celor suferinzi.Nu te sminti de o exprimare care pare unilaterala,caci omul nu poate sa se adrseze in acelasi timp,cu toata fiinta sa la dpua persoane diferite.Cred ca intelegi,eu daca iti cer tie ceva,din adancul inimii,asta nu inseamna ca te-am facut dumnezeu,doar ca ma adrsez tie in acel moment,cu tot sufletul.
Reply With Quote