Subiect: despre aghiasma
View Single Post
Vechi 25.08.2008, 00:09:56
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DanielaVoica
Buna seara! se pune ca aghiasma, fiind o apa sfintita, niciodata nu se strica. Incepand de acum doi ani, am observat insa ca dupa cateva luni, aghiasma incepe sa miroasa foarte urat in sticla de plastic. Prima data cand am remarcat acest lucru, mi-am pus intrebarea: oare pana acum apa sfintita chiar nu s-a stricat sau nu mi-am dat eu seama. ce parere aveti?
Aghiasma mica si cea de la Boboteaza nu se strica, daca sticla, chiar fiind de plastic, este foarte curata.
Daca doi ani apa nu a avut miros rau, e posibil ca inainte de-a simti ca s-a stricat , a umblat la ea cineva, de gen feminin, care avea ciclu menstrual. Este o explicatie. Pacat ca in biserica preotii de mir nu atentioneza pe credinciosi cu diverse informatii utile, pe care nu avem altfel de unde sa le aflam. La manastire, am aflat ca daca femeia este bolnava cu " perioada ", sa nu sarute icoanele, sa nu bea apa sfintita, sa nu manace anafora, sa nu se dea cu mir pe fata, pe maiini.....
Am aghiasma in sticla tot de plastic de mai multi ani si e in stare perfecta.
Am auzit ca daca cineva care se ocupa cu lucruri necurate ( vraji, deochiuri...) atinge sticla cu apa sfintita, iarasi apa devine rau mirositoare, ca mirosul de oau clocite.
Sa ne fereasca bunul Dumnezeu de asftel de oameni ! Doamne ajuta! icamilin
Reply With Quote