Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca
Pentru ca s-a mentionat despre sf Liturghie oficiata intr-o alta limba decat cea romana...mie personal imi suna strain tot ceea ce nu se rosteste in limba romana... toti credinciosii dau replicile in engleza iar eu in romana fapt ptr care adeseori zaresc cate un cap intors sau o privire cu coada ochiului a cate unui curios care se holbeaza la mine ca la un extraterestru, dar nu imi pasa!Poate ca sunt subiectiva acum si poate e cam devreme sa afirm asta, dar fara ipocrizie spun ca ptr mine AICI NU ESTE "acasa" si nici nu cred ca va fi vreodata!!! Este doar tzara adoptiva si nimic mai mult!
|
Eu de exemplu cind sint aici as dori sa vin in Rom cind sint in Rom abia astept sa vin in America. Multi dintre romani zic la fel , e foarte greu pentru noi chiar daca sintem aici de multi ani ,nu ma refer la tineret cei nascuti aici. Sint si exceptii printre romani nu v-or sa auda de Romania dar tot le mai plac "mititeii". La noi la Liturghie raspusurile se dau numai in romaneste Crezul si Tatal nostru il spunem in ambele limbi.Aceesi problema si la greci discutii si iar discutii din cauza limbii unii vor in englezeste altii in greceste.Apropo de greci au un nou preot roman o sa slujeasca in greceste si engleza, multi preoti romani trec la greci,abia astept sa vad cum cinta parintele in greceste si enlezeste :)