Citat:
În prealabil postat de mirelat
Eu cred ca pricesnele astea sunt un obicei prost, bine ar fi sa se scoata si in biserica sa se cante doar muzica bisericeasca traditionala. Doamne ajuta!
|
Eu nu cred ca sunt un obicei prost si sa-ti dau un exemplu "fiind in liceu , am chemat cativa colegi la Sf Liturghie, pentru ca nu erau formati duhovniceste si nu erau familiarizati cu cantarile liturgice, acestea li s-au parut lalieli neantelese si cam plictisitoare, tinerii nu am timp sa asculte mesajul , daca din start nu e-a atras atentia, dupa cantarea "Unul Sfant" diaconul care sluja impreuna cu preotul, a iesit din altar si a cantat la strana 2 pricesne, ochii colegilor s-au inlacrimat si am vazut ca pentru prima data ceva le capta atentia, dupa Liturghie m-au intrebat daca nu le pot face rost de acele pricesne sa la asculte"
N-am vrut prin acest mesaj sa atac muzica liturgica care este de o frumusete rara avand deasemenea un mesaj deosebit, dar este o muzica petru care-ti trebuie pregatire, sa o intelegi, sa intelegi importanta si rolul ei in cultul bisericii, nu toti sunt asa de adanciti in cunoasterea ortodoxiei ca cei de pe forum, si crede-ma ca aceste pricesne suscita interesul pentru cele sfinte, nu de putine ori din pacate, multi iesind de la biserica raman in minte doar cu un "Doamne miluieste " batjocoritor si lungit :(