Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 27.08.2008, 20:58:09
mirelat
Guest

Implicit

Evanghelia zilei: nedreptatile neamului lui Israel

"Vai vouă, cărturarilor si fariseilor fătarnici! Că ziditi mormintele proorocilor si împodobiti pe ale dreptilor, si ziceti: <<De am fi fost noi în zilele părintilor nostri, n-am fi fost părtasi cu ei la vărsarea sângelui proorocilor>>. Astfel, dar, mărturisiti voi însivă că sunteți fii ai celor ce au ucis pe prooroci. Dar voi întreceti măsura părintilor vostri! Serpi, pui de vipere, cum veti scăpa de osânda gheenei? De aceea, iată Eu trimit la voi prooroci si întelepti si cărturari; dintre ei veti ucide si veti răstigni; dintre ei veti biciui în sinagogi si-i veti urmări din cetate în cetate, ca să cadă asupra voastră tot sângele dreptilor răspândit pe pământ, de la sângele dreptului Abel, până la sângele lui Zaharia, fiul lui Varahia, pe care l-ati ucis între templu si altar. Adevărat grăiesc vouă, vor veni acestea toate asupra acestui neam. Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci si cu pietre ucizi pe cei trimisi la tine; de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, după cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar nu ati voit. Iată, casa voastră vi se lasă pustie; căci vă zic vouă: <<De acum nu Mă veti mai vedea, până când nu veti zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului>>." (Matei 23, 29-39)
Reply With Quote