Citat:
În prealabil postat de Elena78
Adesea particip la evenimente unde tineretul si nu numai nu mai stiu cand sa spuna stop bauturii. Daca nu servesti nimic esti facut ciudat sau nesociabil. Care ar trebui sa fie comportamentul unui crestin care doreste mantuirea?
As dori sa stiu parerile vostre.
|
"Decat sa bei un pahar de apa din mandrie mai bine bei un pahar de vin din smerenie".....Nu trebuie sa ne turnam cenusa in cap si sa ne batem cu pumnii in piept ca noi tinem post ,ca facem... ca dregem.... DAR nu trebuie sa ne rusinam de Hristos, trebuie sa il marturisim mai ales prin viata pe care o ducem. Referitor la afirmatia data, acceptam sa bem un pahat de vin, sa nu fim considerati "ciudati" si ne smerim, lasam sa cunoasca doar Dumnezeu nevointa noastra, sa stie doar El de post si de infranarea noastra. Dar atentie nu trebuie sa ne smerim pana la betie.... La al doilea pahar, deja luam alta atitudine, le zici :"Fratilor, eu vreau mantuire, daca voi vreti bautura...nu vin cu voi". Si gata. Nu negociezi. Parintele Cleopa zicea ca pe drumul mantuirii trebuie sa avem pe de o parte frica de Dumnezeu si pe de alta frica mortii. Acum cugetati si voi...