Subiect: vine vine
View Single Post
Vechi 28.08.2008, 20:26:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Da, am uitat de copiii preotilor. Ma gandesc la cat avantaj au ei, ca atunci cand preotul isi da toata silinta sa isi creasca copilul cum trebuie, poate nu ajunge sa cunoasca pacatul si astfel sa se impatimeasca.
Ma gandesc la cum am sa ies eu din situatia in care ma aflu acu, deprins cu viciu pana peste cap. Poate doar mi se pare mie ca e greu sau poate chiar eu imi fac sa-mi fie grea despatimirea, treaba fiind usoara. Dar mai stiu ca Hristos ne-a spus ca o cruce vom purta(munca, nevointe, boli, suferinte, necazuri in familie, obligatii, etc), pentru ca Raiul nu se dobandeste usor, si dupa cum bine a spus si Sf. Antonie cel Mare: "de se va ridica ispita, nu exista mantuire."
Draga Stefan, nu cred ca putem vorbi, de avantaje sau dezavantaje in a-L urma pe Hristos. Cum nici patima nu este iertatoare cu cineva anume. Lupta cu patima este grea si cateodata infiorator de grea, in raport cu nevointele, trairile si prioritatile noastre, cele reale, reptet, reale, nu imaginare. Credinta si dragoste intru Hristos, se traieste efectiv, ea nu este ceva abstract, ceva pur imaginativ, adica in imaginatia noastra. O traire efectiva, concreta duce cu siguranta la depatimire asa cum iti doresti si de fapt ,ne dorim cu totii.
Reply With Quote