PENTRU TOTI FORUM-ISTII:
De ce nu poate omul sa taca? De ce trebuie ca el sa caute sa vada cu de-amanuntul "greselile" aproapelui sau? de ce nu ia aminte de sine sa isi planga pacatele? de ce se arata el a fi critic si judecator al vorbelor unora, sau al faptelor? de ce nu poate fi intelegere si iubire intre toti oamenii? de ce tre sa fim atat de rai si invidiosi? de ce sa nu-l acceptam asa cum este el pe aproapele nostru? de ce nu cautam sa fim cu "duhul blandetii"? Degeaba ne rugam sau mai degraba irosim energia buzelor de a rosti rugaciunea din Postul Mare a sf.Efrem Sirul!!! "ASA DOAMNE DA SA-MI VAD PACATELE MELE SI SA NU OSANDESC PE APROAPELE MEU!" ce este aceasta oare? o minciuna ce o rostim direct in fata lui XC si adresta direct Lui? degeaba mai rostim "si ne iarta pacatele noastre precum si noi iertam celor ce ne-au gresit" (dupa traducerea din greaca veche la Tatal nostru)!!! ce zice Xc fariseilor: "fata cerului stiti sa o cititi, dar pacatele voastre nu!"
Fratilor, nu fiti ca femeia cu scurgere de sange din Evanghelie ca sa mergeti si sa "furati" vindecarea "de la spate"! oricum Xc ne stie pe fiecare! dar aveti curajul sa mergeti inaintea Lui si sa va spuneti "neputinta" voastra! "Doamne ajuta-ma sa imi vad pacatele si sa nu osandesc pa semenul meu!" Cine zice asa la rugaciune? cine are curajul sa isi marturiseasca lui Xc, chiar de ii este rusine, toate pacatele? De ce tre sa se spele omul pe maini ca Pilat ca este "nevinovat"?
AVEM JUDECATA GREA FRATILOR!!! Mai ales, cei care, se intelege, ca ati "studiat" Teologia! Teologii care tre sa fie LUMINILE SOCIETATII!!! Daca va credeti voi MARI predicatori, iesiti la "interval"!!! Artat-va comoara credintei voastre, DIN TRAIRA PERSONALA!!! nu din carti!!! De batut gura toti suntem buni, dar de rugaciune sau iertare si ingaduinta, NO ONE!!!
UN OM DUHOVNICESC NICIODATA NU SE INTERESEAZA DE ALTA PERSOANA DECAT DE A SA PROPRIE!
Se pare ca "induhovnicitii" de pe acest forum, au muuuuulta experienta duhovniceasca! ar trebui sa fiti voi episcopi si sa indrepti voi greselile si erorile dogmatice!!!
Dar daca mandria nu poate face gura sa taca, atunci vorbesc mainile, batandu-se cu pumnii in piept: "eu-s ortodox si uite ce face ala...!!!!
Miaca Domnului ai mila de toti "fiii oamenilor"!!!
|