Subiect: Tara mea
View Single Post
Vechi 29.08.2008, 09:17:08
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Citat:
În prealabil postat de alynnna
Draga marina nu stiu daca intodeauna este rea vointa. Gandeste-te ca printre voi cei ce cunoasteti semnificatia Sf Liturghii sunt si persoane care vin acolo doar ptr ca le place sau obisnuinta. Pentru unii ca acestia e f.b. ca se savarseste in limba materna slujba, astfel le da prilej la fiecare Liturghie sa se trezeasca. Nu comparam pe cei ce pleaca de 1 luna 2 in strainatate si uita drumul spre casa.. cu cei ce traiesc acolo de zeci de ani si firesc este sa uite limba romana.:) Sa stii ca eu iubesc f.mult limba greaca si uneori raspund in greceste desi sunt romanca si traiesc in RO.:)
Iti multumesc pentru ingaduinta cu care privesti acesta problema a limbii materne, vorbite de cei plecati de mult timp din tara.
Am totusi un exemplu, care pe mine ma uimeste, si anume Regele Mihai, care a plecat cand avea 27 ani si s-a reintors cand avea mult peste 70. Sa fim atenti cu cata acuratete vorbeste limba romana, desi nu a trait in tara si nu a avut decat putine persoane cu care sa vorbeasca romaneste. Pentru mine este o minune ca si-a pastrat nealterate cunostintele de limba romana si ca vorbeste atat de bine si fara accent romaneste.
toata aprecierea mea Ancah... ai punctat perfect ceea ce am dorit si eu sa spun!
Reply With Quote