Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 21.11.2006, 13:37:42
sovidiu sovidiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie
Ory, uitasem ca ai zis ca esti ortodoxa.

As dori sa stiu cum simti ca esti in starea de "adunare launtrica". E vorba de trezvie, e vorba de a face ca inima-mintea-trupul sa fie adunate intr-un tot sau e vorba de altceva ce nu percep eu?

În primul rând, niciodata nu trebuie sa credem ca am aflat metoda de împlinire a voii divine, fiindca e fals, nu exista aceasta metoda iar ce vrea Dumnezeu cu noi ramâne o taina, precum si calea ce trebuie s-o urmam.

Starea de trezvie se face prin renuntarea la implicarea în activitati trupesti sau mintale. Când nu suntem în ceva, suntem în Dumnezeu.
Domnule Traditzie, bine ca ti-ai dat seama ca exagerezi, adica nu potzi cere unui om sa faca ce a facut alt om, aici ma refer la a-l imita cumva maimutzarindu-se ca practic il faci sa devina fatzarnic, si de aceea nu potzi cere unui om simplu sa faca si sa-si explice ce faceau parintzii filocalici in ascezele lor foarte complexe... iar cand spui ca sa faca totul le ceri sa nu faca nimic ca e clar ca abea potzi face unul doua lucruri pe zi si in rest sa ramai cu gura cascata... dar ai si dreptate cand esti furios pe echilibru ca nu ai cum sa pastrezi echilibru cand te stradui sa mergi intr-o directie, spreacolo tot progresezi, dar directzia este si pacea si odihna dupa unii sfintzi parintzi filocalici, doar ca ei se ingrijeau de cei din manastire, unii pe altzii asha fel incat sa-l respecte si pe Dumnezeu, iar dumneata parca vrei sa ne faci monahi, adica sa ne scoti din lume, iar Domnul s-a rugat Tatalui pentru a-i sai sa nu fie scosi din Lume, iar parerea mea ramane aceiasi, Domnul Iisus a zis mereu, sarcina mea este simpla, jugul meu este usor, ... sa se lepede de sine si sa-si ia crucea sa si sa mearga (in lume sau unde o voi) sa-i urmeze Lui,...
Si Domnule, nu ca ash fi dobandit smerenia, ci chiar mi-a trebuit peste 20 de ani ca sa pricep cateva fraze (sa zic 15-20-25), propozitzii, pe care ni le-a cerut Domnul Iisus pe care unii le pricep intr-o clipa, altzii in luni de zile, iar altzii ca mine in ani, si abea apoi, potzi sa zici ca te afli cat de cat in adevarul care te elibereaza, traind in el, mergand cu el si cu dogma, si cu postul... dar astea sunt simple si putzine, ca Iisus nu ne-a dat bataie de cap nici poveri... dar este o munca sisifica intr-adevar pana ajungi sa constatzi frumusetzea si curatzenia lor si chiar odihna lor... mie cum spuneam mi-a luat zeci de ani iar Dumnezeu Iisus zice dati Cezarului ce este al cezarului si lui Dumnezeu... aici subliniind ca nici macar nu cere o totala dedicare lui caci de aici se pricepe ca trebuie sa dai naturii ce este al naturii, pamantului ce este al pamantului, lumii ce este al lumii sia sa mai departe dar macar si lui Dumnezeu ar fi bine sa mai dam macar din cand in cand ce este a lui Dumnezeu... adica la unii sfintzi parinti... macar un pic de atentzie...
Reply With Quote