Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de Iustin32
[Daca a sfintit-o arata-mi si mie in Biblie unde scrie ca oamenii pana la Moise au tinut acesta zi care oricum ai intoarce-o a dat-o numai evreilor ,, ca semn si aducere aminte ca i-a scos din robia Egiptului,,(Deut. 5,15) din pricina nescultarii lor.
|
"Avraam a ascultat de porunca Mea, si a pazit ce i-am cerut, a pazit poruncile mele, orinduirile Mele si Legile Mele"(Facerea 26:5).
"Aceasta zi, oricum ai intoarce-o a dat-o numai evreilor"- ziceti dvs.
"Sambata a fost facuta pentru om"(nu pentru evreu)(Marcu 2:27) - zice Domnul Iisus Hristos.
Sper ca nu va suparati daca-L cred pe Mantuitorul.
|
In afara de taierea imprejur arata-mi clar unde scrie ca Avraam a pazit si ziua de sabat.
|
O completare. Stim ca evreii au pazit, cu siguranta, ziua de sabat. Nu vi se pare curios faptul ca in Sfanta Scriptura, de la cartea Deuteronomului pana la cartea a doua a regilor, nu se vorbeste deloc despre sabat? Sunt SASE CARTI (Iosua, Judecatori, Rut, 1 Samuel, 2 Samuel, 1 Regi) care descriu istoria poporului ales, in care nu se vorbeste despre pazirea sambetei. Nu or fi pazit evreii sabatul o asa lunga perioada?
Cartile Bibliei se ocupa de anumite teme. Cartea Genezei (Facerea) este o carte a originilor. Exodul si Leviticul sunt niste carti ale legilor. Si asa mai departe. Nu putem avea pretentia sa gasim in orice carte ceea ce dorim noi. Ca daca nu, taiem si punem de la noi.