Subiect: Cal.. sfant?
View Single Post
Vechi 29.08.2008, 22:09:58
denissa denissa is offline
Member

Data înregistrării: 11.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Citat:
În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Desi sunt crestin ortodox de 16 ani nu am mai auzit niciodata asha ceva.

Nu cred ca icoana respectiva este ortodoxa pentru ca in ortodoxie calul este un simbol negativ:

Psalmul 32
16. Nu se mantuieste imparatul cu ostire multa si uriasul nu se va mantui cu multimea tariei lui.
17. [color=blue]Mincinos este calul spre scapare si cu multimea puterii lui nu te va izbavi.[/color]

Deci acea icoana nu are de-a face cu ortodoxia!
Frate, e vorba despre un caine, de despre un cal. Vezi cat de repede cauti in Biblie sa combati ceva? Dar cat de mult ai vrut sa te documentezi in privinta vietii sfantului? Iti spun eu ca si asa tu nu o vei face: el nu a avut cap de caine toata viata, ci pentru ca era un tanar chipes, a inceput sa se placa pe sine si pe langa asta il placeau si femeile. Asadar s-a rugat lui Dumnezeu sa-l ajute, iar El i-a uratit chipu, iar dupa moarte lui martirica, romanii l-au batjocorit datorita urateniei lui si in locul capului i-au pus un cap de caine. In scurt timp capul cainelui s-a legat de trup si l-a marturisit cu voce pe Hristos. Asta-i tot. :)
E pictat in diverese biserici si manastiri si voi tot nu credeti! Dar nah, ce sa-i faci cand omu se arunca si judeca numai si numai suprafata, numai semnificatia proprie, nu cea figurativa :(
Iti dau dreptate Veilur.
Reply With Quote