Sunt ortodox, merg la biserica de 4-5 ori pe an. Semnificatie? Vreau sa ma casatoresc *asa cum se cuvine*. Oricum, banuiesc ca raspunsul la intrebarea mea nu depinde de ceea ce o sa-ti raspund tie... nu? :-)
Pai cam depinde. Daca vrei sa faci casatoria la biserica pentru ca "asa se cuvine", atunci, nu prea imi dau seama pentru ce s-o mai faci la biserica.
Din ce am eu idee, casatoria asta, adica Sfanta Taina a Cununiei inseamna unirea("lipirea") unui barbat si a unei femei cu binecuvantarea lui Dumnezeu pentru a merge impreuna pe calea manturii sufletului. Si e valabila pana la moartea celor doi. NU SE POATE ANULA in nici un fel, din cate stiu eu. Biserica, stiu ca tolereaza(deci nu accepta!) separarea celor doi(sau divortul) in cateva cazuri exceptionale: adulter, cand cel putin unul din soti a devenit ateu/eretic, deci a parasit credinta ortodoxa sau cand sotii hotarasc impreuna sa devina monahi.
In cazul tau, chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau sau ce raspuns "corect" ai putea primi...
Mai gandeste-te la ce inseamna casatorie, mai intreaba un preot duhovnic...In rest numai bine!
|