Asa este Danyel, si mie mi se rupe inima cand vad ce ni se pregateste.
Nu inteleg cum intr-o tara declarata majoritar ortodoxa nimeni nu intreaba nimic pe ortodocsi. Astazi se propune, peste noapte se aproba iar maine deja se aplica.
Au uitat ca exact tinerii, la fel ca cei de care au atata grija sa nu li se impuna acum credinta, au iesit la Revolutie in strada strigand: "Cu noi este Dumnezeu!". Si datorita acelor tineri astazi are toata lumea dreptul la libera exprimare.
Mai intai s-au aratat deranjati de rugaciunile de la inceputul anului scolar. Dar daca nu incep copiii scoala cu binecuvantarea lui Dumnezeu, atunci ce am facut? De cine sa se teama ei ca de oameni oricum nu se mai tem demult?
Acum vor sa scoata icoanele din clase. Maine, poimane nu vor avea voie copiii sa poarte nici cruciulite la gat ca ii deranjeaza pe ceilalti( ca in Franta). Dar daca pe cineva deranjeaza icoana sau cruciulita, pe mine ma deranjeaza mai tare ca MA OBLIGA sa nu o mai am.
Pt. cel care nu crede icoana nu reprezinta decat un chip pe cand pt. mine, reprezinta tot ce am mai sfant . El poate sa schimbe icoana cu orice imagine sau cruciulita de la gat cu orice medalion, ca tot ii este indiferent, pe cand mie nu imi mai da voie sa-L marturisesc pe Hristos si credinta mea. Si atunci cine pe cine discrimineaza?
Sa-L rugam pe Bunul Dumnezeu sa nu ingaduie asa ceva! Dar daca se va intampla, inseamna ca asta meritam, ca mult ne-am mai batut joc de credinta noastra si o facem in continuare.
Doamne ajuta!
|