"voi ce credeti calugarii din ziua de azi mai duc viata de asceti pe care o duceau odinioara calugarii din vechime?oare calugarii din ziua de azi care dispun de toate mijloacele de comunicare moderna,care au manastirile in mijlocul oraselor,oare acestia mai pot sa isi duca viata asa cum o duceau vechii calugari?astept parerile voastre"
Cu toate ca sunt prea nepriceput ca sa fac asta,si nu sunt nici vrednic de a invata pe altii,am sa incerc sa imi exprim si eu parerea.Cu siguranta calugarii de azi au mai mult "lux".Acest lux face insa si ca ispitele sa fie mai mari.Si cu cat e mai mare ispita,cu atat e mai mare si nevointa.Si cu cat e mai mare nevointa cu atat mai usor se castiga mantuirea.Ceea ce incerc sa zic este de fapt ca mai mult se nevoiesc cei de acum pentru ca ispitele sunt mai mari avand TV,telefoane mobile,masini si asa mai departe.Sa ma iertati ca am indraznit sa raspund si sper ca s`a inteles ce am vrut sa spun dat fiind faptul ca nu sunt foarte scolit si nu ma descurc cu cuvintele.
|