Frati crestini!
De gura toti suntem buni, si inca cum...!!! si cum insa, lucreaza satana prin clevetire... este momeala cea mai eficienta a dracului care te duce direct in fundu iadului!!! Este calcarea poruncii sa nu judecam!!! si tocmai asta este, ca ce zice azi romanul? "poruncile sunt date pt a fi incalcate"! Si mai e o "momeala" extrem de eficienta si care da roade: "lasa bai, ca nu e chiar asa! nu ma lua tu pe mine cu texte! lasa ca stiu io! Aia a fost pt atunci, acum sunt alte timpuri"! Aici cadem toti, acest examen il cadem majoritatea, 90%! de ce? pt ca nu suntem constienti de faptu ca ce e scris, aceea ramane LEGE! "cerul si pamantul trece, dar cuvintele Mele NU vor trece!" ne spune Dl XC! Deci ce e spus de DlXc si scris de sf.Evanghelisti, apoi intarit de Sf,Apostoli (in Epistolele pauline si cele sobornicesti)si in Sf.Sinoade, ramane de NESCHIMBAT!!! daca intelegem gresit, nu e vina Dlui XC, ci mandria noastra! vrem sa ne aratam a fi "cineva"! Ce exemplu frumos este azi PF.Daniel: la cat de multe cunostinte teologice are si cat a studiat si ce vocabular si cultura teologica are, se coboara la nivelul de intelegere al tuturor oamenilor, chiar de vorbeste profund teologic! Azi nimeni nu mai vb asa! Imi zicea Vladica Andrei: "ce tre sa vorbesti oamenilor ca sa te ararti ce filosof esti? cum atragi oamenii la Dzeu? vorbindu-le pe limba lor, sa le ajungi la suflet! Azi asa sunt toti "teologii", se umfla in pene si se "chinuie" sa vorbeasca cat mai "pompos"! nu faci altceva decat sa intorci fata lui Dz de la tine!"
Vorbim toti de canoane si ortodoxie, dar daca ne uitam la faptele noastre, vom vedea ca traim paganeste! Judecam pe altii ca fac si dreg, dar noi suntem vai de noi, nici nu ar trebui sa mai indraznim sa ridicam capu din pamant ci sa plangem pt pacate si sa cerem lui Dzeu "vreme de pocainta"!
Daca se judeca in astfel de hal ca pe acest forum, inteleg ca duhovnicii sau indrumatorii "teologilor forum-isti" nu stiu de porunca nejudecarii aproapelui! nu stiu de ingaduinta si iertare si de IUBIRE! Daca poruca spune "sa iti iubesti aproapele ca pe TINE insuti" si tu judeci si tai si spanzuri in toate partile, inseamna ca nici pe tine nu te iubesti! Daca nu ajungi ca sa te poti iubi pe tine ca rob al Dlui Xc si ca fiu al Sau, nu te poti "lepada de tine" adica sa te daruiesti si sa fii de folos aproapelui prin virtutea IUBIRII, care te face asemeni lui Dzeu!!! numai fiind la aceasta virtute poti ierta si intelege pe aproapele! Toti cautam fala lumii, "slava desarta" care nu te face decat sa fii un lepadat de la fata lui XC!
Decat sa vorbesti ca sa te afli in treaba, mai bine faci 100 de metanii cu Rugaciunea lui Iisus si iti este mult mai mult de folos atat sufleteste cat si trupeste!
Asa frati crestini, sa ne indreptam mai mult gandul la Xc si sa comunicam cu El, ca sa ajungem la acea unire sfnta a "prieteniei" cu El, caci asa sunt doi prieteni buni: isi destainuiesc toate si se ajuta reciproc! o, de am tine toti legatura permanent cu Xc! Am ajunge UNA cu El!!! si nu ne-ar mai interesa de altu, de aproapele! Dar daca suntem NEGLIJENTI cu sufletele noastre, nu ne intereseaza curatirea lui, ajungem in "focul cel vesnic, care este gatit diavolilor si ingerilor lui"!!!
Sa fugim de Iad, si sa fim implinitori ai poruncilor lui Xc! caci daca nici de PORUNCI nu ascultam si nu implinim,cum ar fi fost ca Dl XC sa ne fi lasat asa "liberi" sa ne mantuim? am mai fi ajuns la mantuire? never, pt ca omul tinde mereu spre implinirea placerilor si a poftelor! nu are constiinta responsabilitatii fata de Creatorul Sau! Omul crede ca "libertatea" e sa faci ce vrei!GRESIT! "libertatea" nu e decat IN Domnul IC XC!!! libertatea este "robia" implinirii Evangheliei lui Xc, care te tine langa El! Macar de porunci sa ascultam, daca de bunavoie nu facem!
Sa ne daruim lui Xc si sa Il lasam sa lucreze El in inimile noastre, iar noi ca oameni, sa facem ce ne este dat sa facem, restu are grija Dl XC!!!
sa fiti binecuvantati!!!
|