Va multumesc fratilor ca mi-ati aratat unde am gresit! Dumnezeu sa va binecuvinteze bunatatea! va cer iertare cu smerenie ca v-am gresit! De acum o sa scriu cuvintele intregi fara prescurtari! Dar va rog si pe fratiile voastre si pe sfintia ta parinte Adrian, sa ne respectam si sa nu mai vorbim la pertu cu nimeni! Iertati!
Parinte draga, nu sunt gata sa imi judec duhovnicul, dar am spus care este situatia: inainte sa ma cunoasca, avea mari dubii in privinta lor, a "visarionistilor"! Acum e totul ok!
Parintele meu, vreau sa va marturisesc, si sigur ati citit si ce am scris eu, Pr.Visarion imi este mama duhovniceasca! Daca Bunul Dumnezeu nu lucra prin acest parinte, eu cu parintii mei, astazi nu mai eram ORTODOCSI! ci iehovisti! Asa ca dau slava lui Dumnezeu celui in Treime ca nu m-a lasat sa pier in gura balaurului! Cunosc pe parintele Visarion, am stat langa dansul, si tatal meu la fel, nimic nu m-a invatat de rau! Cand eram in generala stiam toate lectiile de la Religie! Apoi in Seminar, iar, aveam mai toate cunostintele de baza si nu mi-a fost greu deloc sa inteleg lucrurile teologice, pentru ca Parintele Visarion m-a invatat mai toate, mi le-a explicat asa de simplu, dupa cum si vorbeste! Pr.Visarion nu ma invatat de nimic rau, decat sa NU port ura nimanui, m-a invatat rugaciunea, m-a invatat sa imi iubesc aproapele chiar de ma supara, sa rabd si sa multumesc lui Dumnezeu pentru toate, chiar si celor care, zic eu, imi vor raul! m-a invatat sa cant, eu habar nu aveam de muzica bizantina, dar ulterior am si studiat personal! M-a invatat toate cele ale unui BUN CRESTIN ORTODOX! Cu indemnul sau am dat si la seminar si la Facultate! Atat de bine mi-au prins! Ii sunt recunoscator, pt ca stiu ca alta facultate nu puteam face! Si dupa puterile mele ma straduiesc sa ma tin de drumul catre Domnul Hristos! Nu am gasit nimic neortodox la dansul! Daca ma simteam confuz, dupa cum spune la Pateric, daca ma simteam neodihnit langa parintele, daca eram tulburat si cu raca in suflet, trebuia sa ma indepartez de Dansul pt ca sufletul simte duhul omului! Dar nu a fost asa! Eram mereu plin de bucurie si ravna pentru cele sfinte! Imi povestea din vietile sfintilor, ca tare ii mai placea sa imi povesteasca si sa ma intarea cu fiecare povestire a vietii unui sfant! Datorita dansului am prins drag de Biserica si Manastire, caci imi doresc calugaria, unde imi va randui Domnul Hristos! ca nu am liniste aici in lume!
Si am trait si multe minuni langa dansul, si sa fi vazut, parinte draga, cata lume a fost la inmormantare si cum marturiseau oamenii carora le era frica de morti, ca nu au avut nici cea mai mica teama cand s-au apropiat de sicriul cu parintele Visarion! Va marturisesc ca pana la Parintele Visarion eu nu am mai intalnit vreun mort CALD! Nu era ca si ceilalti morti, adica rece si vanat, cum incepe mortul sa se faca in ziua ingroparii mai ales vara! Ci era ca abia adormit si era cald! M-am speriat! Odihnea pe toata lumea si simteau toti bucurie! Foarte putini plangeau! Eu nu am putut plange deloc, ci eram bucuros, simteam ca parintele meu acum e in ceruri si ma va ajuta mai mult de acolo, ma va ajuta cu rugaciunea! Nicaieri nu m-am simtit mai bine decat langa dansul! Cand venea cineva si ii spunea: "uite ce a zis cutare despre Sfintia voastra...", parintele il intrerupea cu cuvintele: "lasa-i mai sa zica! ce sa faca si ei? asta pot, atat pot si ei! Dumnezeu sa ii binecuvinteze!" Nu se supara deloc pe nimeni, chiar de i-ar fi gresit cu ceva! Era atat de iertattor si plin de dragoste sfanta! V-as marturisi tuturor toate traite langa parintele Visarion si toata sfintenia vietii sale! Nu va mai spun cum se ruga, ca eu ma topeam langa dansul la rugaciune... De aceea poate lumea sa imi zica verzi si uscate de parintele meu duhovnicesc, ca numai eu stiu ce am trait langa dansul si cate am invatat de la sfintia sa! Asa as fi vrut sa il fi cunoscut toata lumea asa cum l-am cunoscut eu! sa simta ce am simtit eu langa dansul! dar dupa cum ii este dat fiecaruia! Oricum judecata noastra a ortodocsilor va fi foarte grea! Poate nu ma credeti ce am scris aici, dar va marturisesc CU TOATA SINCERITATEA CA ACESTA ESTE ADEVARUL DESPRE MINE SI PARINTELE MEU, IERODIACONUL VISARION! Daca v-as minti, as gresi cumplit si Sfantului Nectarie din Eghina si Sfntului Ioan Gura de Aur si Sfantului Ioan Iacob-Hozevitul, a caror sfinte moaste le port cu drag si sfintenie la Crucea de la gat!
Va rog de iertare tutror celor ce v-am gresit si va doresc numai mantuirea sufletului si sfintenia lui!
|