View Single Post
Vechi 01.09.2008, 20:14:14
cristina83 cristina83 is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios
Draga Parinte "Negroponte", imi place ca sluga lui Dz si a Altarului umbla cu porecla! Deci va temeti de a va lasa cunoscut numele de botez!
Parinte Draga, eu sunt George din Brasov si de mai bine de 8 ani vin aici la Sambata si chiar aici sunt, ptk vin in fiecare vacanta si o petrec de la inceput pana la sfarsit fie vara fie iarna, fie toamna fie primavara, de cum am terinat clasa a 8a, acum sunt in anul 4 la Teologie in Sibiu! Personal ii cunosc pe toti parintii de aici! Langa Taica Parinte Visarion sunt de peste 17 ani! Daca acel "parinte sambetean" v-a spus asemenea lucruri, fiind duhovnic, inseamna ca acel parinte habar nu are de "visarion"! (nu imi place ca sunteti nerespectuos cu omul si sunteti si PREOT, care tre sa fie exemplu pentru toti!)Daca acel parinte este PR.Teofil, este de inteles ca la dansul au venit numai clevetitorii si l-au vorbit de rau pe Pr.Visarion! Am avut discutii cu dansul si mi-am dat seama de asta! Parintele Teofil este vinovat ca "a aplecat urechea la clevetitori" si s-a facut partas clevetirilor lor! Dar mai este vinovat ca a vorbit in necunostinta de cauza si din barfele altora. Trebuia sa taca daca nu stia ceva sigur!
Daca acel parinte este Pr.Ilarion, atunci este acelasi lucru! Imi este duhovnic si stiu ca nu ii plac "visarionistii" ca a auzit numai de rele de la barfitori! Eu sunt "visarionist" si uite ca ma spovedesc la dansul si ii place de mine, iar acasa la mine a fost si i-a placut!
Parintele David poate sa fi fost si patriarh, ca tot om a fost si supus greselii, dar cu putinta indreptarii si sfinteniei! (Cred ca stiti asta ca doar ati facut Teologia! Sper ca nu la FF!) Daca noi ca preoti am ajuns sa barfim, sa ma iertati parinte draga, trebuie sa dam jos epitrafilul si sa il punem numai cand stim sa plangem cu cei suferinzi si sa ne bucuram cu cei bucurosi, si sa pastram tacerea, ca sa nu aducem sminteala in sufletele oamenilor! Ce bine zicea Avva Sava de la Aghia Ana Mica din Mt.Athos cand era intrebat de cineva despre o alta persoana: "acela e sfant! Acela e mult mai bun ca mine! io nu am ajuns la sfintenia lui" (cititi "parinti conemporani de la Mt.Athos" vol.I, de Heruvim Carambelas)Nu-l interesa NIMIC de nimeni, el se vedea pe sine mai pacatos decat toti si se straduia sa ii placa Dlui Xc nu oamenilor!
Daca preotii de azi au ajuns in asa hal incat sa faca diferente intre oameni, imi pare rau de tot pt preotia lor, sufar pt acesti oameni care tre sa il reprezinte pe Xc in tot locul si sa aiba Bunatatea Lui, Iubirea Lui! Sa fie identic cu Xc!
Stiu, sunt aspru, dar imi cer iertare parinte draga daca v-am suparat cu ceva!
Va mai cer iertare si pt abordarea facuta randurile trecute, nestiind ca sunteti preot! Nu pot vorbi de rau pe nimeni! Asa am invatat de la Xc din Sf.Evanghelie, asa mi-a spus si pr.Visarion! Asa parinte draga, sa fim exemplu pt oameni ca sa nu avem Judecata GREA! Blagosloviti!
George, tu ai impresia ca pr. precum Teofil sau Arsenie Papacioc se iau doar dupa zvonuri? Ai impresia ca pleaca urechea la ce vb. fiecare? Cred ca ar trebui sa iti masori cuvintele
si sa inveti ce inseamns "smerita smerenie", nu sa il privesti de sus pe Negroponte si sa incepi cu jignirile.
Reply With Quote